Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Noszenie obiektywu w plecakach i torbach

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    EDIT: Tak przy okazji: Zastanawiam sie, jakie jeszcze inne, cholernie ważne, kwestie będziemy omawiać na forum. Ja, natenprzykład, proponuję rozważyć celowość wyposażania aparatów w zaślepki do gwintów na statyw. A nuż się piasek tam dostanie aboco? I się nie zdąży zdjąć czegoś ulotnego.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też się nad tym zastanawiam . Ostatnio było o wyświetlaniu długości ogniskowej w wizjerze - odbyła się długa i dogłębna dyskusja na ten jakże niezmiernie ważny temat .
    Nie ma się co dziwić, sezon ogórkowy, brak tematów :-)
    W II połowie sierpnia zacznie się 40D znaczy się - wróci 40D
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cepter1 Zobacz posta
    Prosze o informacje jak powinno się nosić obiektyw w plecaku(chodzi o zoomy) pierścieniem ustawiania ostrości w dół czy w góre.Czy to ma wpływ na powstawanie ewentualnych luzów?
    Podziwiam za temat. Przynajmniej nikt Cię nie odesle do http://www.canon-board.info/search.php
    A nawiasem mówiąc poważnych i merytorycznych odpowiedzi bym sie nie spodziewał. No chyba że CB przejdzie na nastepny szczebel ewolucji onannizmu sprzętowego. ;-)
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wbrew pozorom nie jest to pytanie calkiem bez sesu, jest taki obiektyw jak 50/1.4 , ktory ze wzgledu na delikatna konstrukcje wysuwajacej sie przedniej soczewki, warto stawiac na bagnecie.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 02-07-2007 o 20:22

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

A u mnie wszystko leży w plecaku oprócz 70-200 bo albo mam ją podpiętą do body i zwisa w dół albo leży na przedniej soczewce...

Oczywiście leży jak plecak na plcach...jak mam plecak położony na płaskiej powierzchni to wszystko oprócz 70-200 spoczywa na bagnecie...

BTW. co za różnica w którą stronę jak i tak są dekielki ??
    BTW2. widziałem paru hardcore'owców, którzy wrzucali do torby szkła bez żadnego dekla...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    (...)
    BTW2. widziałem paru hardcore'owców, którzy wrzucali do torby szkła bez żadnego dekla...
    W akcji też mi się to zdarza. Norma, żaden hardcore. Sprzęt jest do używania, a nie do pieszczenia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja też bardzo często tak wrzucam do torby/pokrowca od dużego obiektywu. jak się nie ma czasu na szukanie dekielków...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów