Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ew-73b

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie Ew-73b

Czy ma ktoś zamiennik tej osłony? Pytam, bo ceny canona mnie rozbrajają. Durna polityka firmy - kup obiektyw a potem osłonę. Dlaczego jak niezależni producenci nie można dodawać osłony gratis.
    No ale wracając do tematu. Czy ktoś ma z was taką kupowaną np. na allegro? Czy taki zamiennik różni się znacznie od oryginału? Wiem, że oryginał ma materiał od wewnątrz. Ale może są jeszcze jakieś inne znaczące różnice np. kształt, inne wycięcia itp

Początki nałogu

Domyślnie

http://allegro.pl/item210972293_oslo...zamiennik.html

Możesz też sprawdzić na allegro inne osłony o średnicy 67mm, ale uważaj na sposób mocowania. Są też czasem wynalazki z mocowaniem na śrubkę, lub częściej na dodatkowy pierścień zaciskowy. Te rozwiązania to nieporozumienia, bo wymagają więcej zabawy niż rormalny sposób mocowania. Ten zamiennik z linku chyba nie ma wykładziny aksamitnopodobnej, ale za to nie przyciąga paprochów. ;-)
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

A czy wyłożenie aksamitem ma aż tak duże znaczenie? Czy naprawdę warto dopłacać prawie 100 żeby mieć aksamit?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    A czy wyłożenie aksamitem ma aż tak duże znaczenie? Czy naprawdę warto dopłacać prawie 100 żeby mieć aksamit?
    Pewnie, że nie warto.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

hmm a moze jednak warto

aksamit to aksamit
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

A dlaczego uważasz, że warto dopłacać do aksamitu? ktoś gdzieś napisał, że różnica w osłonie z aksamitem i bez niego to około 0,5%. Nie chodzi mi o to, że potrzebuję aby mnie ktoś przekonał do zamiennika, lecz o faktyczny sens posiadania osłony z aksamitem. Jego pozytywne i negatywne cechy. Ktoś pisał, że sie kurzy, ktoś inny że bez aksamitu nie spełnia swojej funkcji. Więc proszę o informację jak to jest w rzeczywistości. Może ktoś miał kontakt zarówno z jedną jak i drugą, nie koniecznie wymienioną w tytule postu. Pytam ogólnie.

Uprawnienia umieszczania postów