Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 148

Wątek: Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Eeee... no aż tak źle z Canonem to nie jest coś tam wcześniej wypuścili . Swoją drogą to powoli powstaje taki zamęt w tych oznaczeniach korpusów, że rzeczywiście się można pogubić. Teraz doszły jeszcze 40D i D40, D300 i 300D .
    Np?
    Jak już wspomniałem - mam na myśli pierwsze porządne lustrzanki cyfrowe,
    zaprojektowane konsekwentnie tylko w tym celu i w formie znanej nam współcześnie. Nie chodzi mi o wynalazki powstałe na bazie lustrzanek analogowych, gdzie matryce dowiązywano drutem albo dziwolągi typu Nikon E2/E3, gdzie na maleńką matrycę obraz zmniejszany był przez układ soczewek.

Wielka szkoda, bo bardzo miłą rzeczą jest taka alternatywa. Może olek by zaczął robić coś takiego. Podejrzewam że zrobiliby na tym lepszy biznes niż na tych swoich fulfrejmach .
    Ano właśnie - Olek i tak współpracuje z Kodakiem, mogli by machnąć takiego bardziej fulfrejmowego fulfrejma. Np. manualnego OM-D dla landszafciarzy i fotografików studyjnych...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 03-09-2007 o 18:28

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    (....)Ano właśnie - Olek i tak współpracuje z Kodakiem, mogli by machnąć takiego bardziej fulfrejmowego fulfrejma. Np. manualnego OM-D dla landszafciarzy i fotografików studyjnych...
    Pomarzyć zawsze można .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie 17 Października

Tego dnia ma być podobno oficjalna premiera tego cudu.
    http://www.dpreview.com/news/0709/07...1successor.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Tak BTW to taka nadmierna ilość puszek w systemie prowadzi wcale nie do zwiększenia sprzedaży tylko do wewnętrznej konkurencji. Także długoterminowo to nie jest mądra polityka.

PS. Mam propozycję żeby jednak tę dyskusję przenieść tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=23565&page=12
    Tak ale zauważ, że E330 i E400 już nie ma w produkcji, L1 i D3 też pewnie zaraz znikną, E410 i E510 to nowości z wczesnego lata, a L10 nie ma jeszcze w sprzedaży, ma być za miesiąc razem z E3. Między L10 i E3 (jak również L1 i D3), a E410 i E510 jest przepaść cenowa (tak samo E400 i E500 które są nadal w sprzedaży). Ciężko tu o wewnętrzną konkurencję, raczej brakuje jeszcze pozycji pośredniej między E510 a E3.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    (....) L1 i D3 też pewnie zaraz znikną, (...)
    D3 .... czy coś przeoczyłem?
    Olkowi przede wszystkim brakuje aparatu z segmentu A700, 40D, D300 (może bardziej D80). Po to żeby większość ambitniejszych fotoamatorów została w systemie i żeby było po co kupować te wypasione szkła. Nie wiem czemu już dawno nie było premiery w tym segmencie. Ale myśle że straty, które z tego powodu ponieśli mogą być nie do odrobienia.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

D3 .... czy coś przeoczyłem?
    w skrócie Leica DIGILUX 3

Tak body z półki średniej brakuje strasznie Tak samo kilku stałek i to zarówno krótkich np. 10mm, 15mm, 25mm jak i średnich 75mm, 100mm oraz długich 200mm, 400mm i nie chodzi o te wypasy ze F2 ale o szkła za rozsądne pieniądze na kieszeń zaawansowanego amatora czyli F4 czy ciemniej. Prawdę mówiąc są stałki Sigmy w przyzwoitej cenie, ale je mało kto bierze na poważnie (Zuiko rozpieszcza jakością i wykonaniem), czy Lecia 25mm F1.4 która nie dosyć, że droga 800 USD to jeszcze w USA trzeba robić na nią zapisy w sklepie taką selekcje robi kontrola jakości w Niemczech.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Heh, ale takich ciemniejszych szkieł nie będzie, bo przecież zaletą E-systemu jest możliwość robienia lekkich, małych, jasnych szkieł i przy tym tanich
    Nie nabijam się z Olympusa. Wręcz przeciwnie, używałem parę lat ich sprzętu (nie E-systemu) i zostały mi dobre wspomnienia. Niestety teraz zabrnęli w ślepą uliczkę i chyba już z niej nie ma odwrotu...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Niestety teraz zabrnęli w ślepą uliczkę i chyba już z niej nie ma odwrotu...
    Dlaczego ? Bo nie mają i nie będą mieli FF w swojej ofercie ?
    Po prostu inny rozmiar klatki i tyle. Przecież 35mm to nie jest jedyny słuszny format
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 10-09-2007 o 21:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Heh, ale takich ciemniejszych szkieł nie będzie, bo przecież zaletą E-systemu jest możliwość robienia lekkich, małych, jasnych szkieł i przy tym tanich
    Nie nabijam się z Olympusa. Wręcz przeciwnie, używałem parę lat ich sprzętu (nie E-systemu) i zostały mi dobre wspomnienia. Niestety teraz zabrnęli w ślepą uliczkę i chyba już z niej nie ma odwrotu...
    Trochę trollujesz Kto Ci powiedział o tanich szkłach? W całym marketingu Olympusa piszą tylko, że szkła w 4/3 są mniejsze, lżejsze i jaśniejsze niż ich odpowiedniki (kąt widzenia/ogniskowa po przeliczeniu) dla małego obrazka.

Wystarczy porównać (z foto-net):

Zuiko ED 150mm F2 8439.00 PLN z VAT
    Wymiary 100mm (Średnica) x 150mm (Długość)
    Waga 1610g (z przystawką mocowania statywu)

EF 300mm f/2.8L IS USM 17680.00 PLN z VAT
    Wymiary 128.0 × 252.0 mm
    Waga 2550 g

czy

Zuiko ED 300mm F2.8 25483.00 PLN z VAT
    Wymiary Średnica 129 x 281mm
    Waga 3290g z przystawką mocowania statywu

EF 600mm f/4L IS USM
    32601.00 PLN z VAT
    Wymiary 168.0 × 456.0 mm
    Waga 5360 g

oczywiście kwestia GO gdzie w małym obrazku zawsze będzie mniejsza.

Czujesz różnicę pomijając wszystko inne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Dlaczego ? Bo nie mają i nie będą mieli FF w swojej ofercie ?
    Przecież wszystkie matryce w 4/3 to FF
    Ostatnio edytowane przez CzłowiekZ ; 10-09-2007 o 21:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Przecież wszystkie matryce w 4/3 to FF
    Haha, no tak

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów