Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 148

Wątek: Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Na razie to - powiedzmy sobie szczerze - układ AF w Olympusach budzi tylko litość. Technologicznie jest to poziom sprzed 20 lat. Niech może w Olympusie najpierw "odkryją" szybkie, wielopolowe układy z kilkoma polami krzyżowymi, inteligencją śledzenia obiektu itd. oraz wyposażą te wszystkie cudowne obiektywy w szybkie silniki - wtedy będą mogli kozakować.
    Dokładnie szybki AF to nie wszystko bo może być super szybki przy statycznych scenach lub wolno zmiennych ale nie wiadomo jak sie sprawdzi w praniu i jak pisze przedmówca jak będzie działać podążanie za ruchomym obiektem itp.

Skoro małe matryce są takie super do dlaczego fotografowie tęsknią za pełną klatką a najchętniej używaliby większych formatów jeśli tylko byłyby na tyle mobilne ?
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Takie czasy. Tworzy sie jakis przecietny produkt a potem udowadnia, ze jest super bo to i tamto sie udalo... Problem w tym, ze to i tamto to nie wszystko czego chca ludzie Zwlaszcza jesli jedno i drugie jest okupione brakami w innym miejscu. Jak to jest na przyklad u olka z rozmiarem matryc.

Canon nie na darmo jest na topie Trzeba umiec polaczyc to i tamto poswiecajac cos innego aby ludzie chcieli to kupic

Nie zycze olkowi zle Wybrali swoja droge i robia to co robia. W sumie im lepiej to zrobia tym bardziej Canon sie bedzie musial starac utrzymac pozycje. Dla mnie mocna konkurencja to dobra rzecz

Problem jednak w tym, ze pomimo swoich argumentow Olek nie trafil najlepiej chyba z calym tym 4/3 w to, czego oczekuje rynek.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja mam trochę inne pytanie: czy układ IS w body O potrzebuje wiedzieć jaka jest ogniskowa obiektywu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Hmm, a mi się coś kojarzy, że ten limit to coś w rodzaju "crop 1.1x". Takie "przecieki" odnośnie Mk3-killera zresztą ze stajni Nikona też były, oficjalnie było to tłumaczone "jak najlepszym wykorzystaniem obiektywów FF", że niby w ten sposób pomija się brzegi, które są i tak z reguły trochę mydlane itp.
    Nie upieram się, bo "nie widziałem, a tylko czytałem" przy okazji innej dyskusji (raczej właśnie o Nikonie, bo wspominali tam jeszcze o telecentryczności (oj, jakie trudne słowo). Zapamiętałem też, bo ktoś napisał, że Nikon produkuje sprzęt do fotolitografii (stepper?), więc widać bariera musi być poważna skoro sam sobie nie radzi.
    A 1.1x jako optimum to dla mnie podpucha

Byle do września!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-08-2007 o 19:07 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

tak sie troche wtrące sie do tematu , pentax k10d tez mial byc piękny wspanialy lepszy od 30d i porównywalny z d200 i mial zrobic przewrót na rynku ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ja mam trochę inne pytanie: czy układ IS w body O potrzebuje wiedzieć jaka jest ogniskowa obiektywu?
    Tak

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak to już ktoś zauważył - "A TTL rediscovered!"

PS
    "Jeszcze tu, k..., wrócimy z Olem!"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Tak

Obrazki
    No i co ma z tego wyniknąć?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Co to kurcze jest? Canon G5 na sterydach????

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Co to kurcze jest? Canon G5 na sterydach????
    Ciekawe co powiesz jak następca 1D będzie miał też ruchomy LCD

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Ciekawe co powiesz jak następca 1D będzie miał też ruchomy LCD
    Zgadza sie :-)

Obrotowy LCD jest naturalną konsekwencją LV.
    Odwracając kota ogonem powiedziałbym wręcz, ze LV bez obracanego LCD to jest kalectwo.

Wyobrażmy sobie sytuację, ze potrzebujemy zrobić pewien kadr, a za plecami została tylko ściana/rzeka/przepaść etc. W jaki sposób zrobimy najszerszy kadr?
    Oczywiście, że z obrotowym LCD.
    Na drugim miejscu będzie wizjer optyczny,
    a najgorzej wypadnie LCD przyrosnięty do tylnej ścianki, bo stracimy jeszcze odłegłość równą mniej więcej długości ramion.

To samo macro.
    Przy stałym LCD i wizjerze optycznym leżymy na ziemi. Tylko obracany ekranik może coś zmienić.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 29-08-2007 o 13:13
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów