Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Pojawił się dość wiarygodny przeciek dotyczący nowego profesjonalnego Olympusa.
    Link do informacji na fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6031

Link do pdf-a: www.bootstrapimages.com/E-P1.pdf
    Ciekawe jest nawiązanie w tym pdf'ie do Canona 30D i nikona D200. Z tego wynika, że w ten "Target" wycelowany jest nowy oly. Bardzo by to było korzystne, bo dotąd w tym segmencie nie było konkurencji. Jak ktoś chciał tanie body z szybką serią to miał tylko wybór pomiędzy C i N. Oczywiście część z tych buńczucznych zapowiedzi o naj.. naj.. i naj.. na Świecie systemie tego i owego należy traktować z dużą ostrożnością i wyrozumiałością ale parametry na papierze wyglądają imponująco.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

"E-P1, a camera made for professionals!" - to oznacza ze bedzie kosztowal przynajmniej tyle co 5D jak nie wiecej. Chocby nawet do E-P1 dodali nozyce do strzyzenia owiec, wolalbym 5D

Poza tym to sciema jest, w tabeli na stronie 24 jest wymieniony Oly E-3 a nie E-1P :P

Pozdro.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 29-06-2007 o 05:44

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

opiotr
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta

Poza tym to sciema jest, w tabeli na stronie 24 jest wymieniony Oly E-3 a nie E-1P :P
    Bo zdaje się że nazwa E-1P to nazwa prototypu a wersja finalna będzie mieć pewnie nazwe E-3 czy jakoś tak.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pojawił się dość wiarygodny przeciek dotyczący nowego profesjonalnego Olympusa.
    Link do informacji na fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6031

Link do pdf-a: www.bootstrapimages.com/E-P1.pdf
    Ciekawe jest nawiązanie w tym pdf'ie do Canona 30D i nikona D200. Z tego wynika, że w ten "Target" wycelowany jest nowy oly. Bardzo by to było korzystne, bo dotąd w tym segmencie nie było konkurencji. Jak ktoś chciał tanie body z szybką serią to miał tylko wybór pomiędzy C i N. Oczywiście część z tych buńczucznych zapowiedzi o naj.. naj.. i naj.. na Świecie systemie tego i owego należy traktować z dużą ostrożnością i wyrozumiałością ale parametry na papierze wyglądają imponująco.
    Papier wszystko przyjmie. Niech sie ten aparat najpier pojawi, bo tam stoi napisane, ze bedzie mial prawie 2x szybszy AF od d200!! A to bylo imponujace ;-)
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Papier wszystko przyjmie.
    taa w tym PDFie to takie słodkie pierdzenie marketingowców. Jak sie tylko aparat pojawi to rynek szybko to zweryfikuje.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    taa w tym PDFie to takie słodkie pierdzenie marketingowców. Jak sie tylko aparat pojawi to rynek szybko to zweryfikuje.
    Dokladnie. Zwlaszcza, ze ta specyfikacja pokazuje, ze Olek po prostu w koncu nadrobil zaleglosci i pokazuje aparat na miare 30D/D200. Bo do tej pory wszystkie body mial typowo amatorskie. Wiec zadnej rewoulcji nie robi.
    Bo jakos w to, ze to wszystko bedzie najlesze, najszybsze, naj, naj, to nie wierze akurat.

Po za tym, po mojemu Olek robi potworny blad. Pol roku do przodu chwali sie specyfikacja. Jesli Canon/Nikon uwaza to E-next za realna konkurencje dla swojego 30D/40D/D200, to juz wie jakie patnety i rozwiazania ktore leza na polce i czekaja na swoj czas, trzeba bedzie wprowadzic w swoich nowych puszkach.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    Oj, chłopaki byli na haju - strona 7 "multi angel LCD" - brakuje tylko "angel dust cleaner" na matrycy...
    Ale jak dadzą LiveView i stosowne API... to tylko kibicować konkurencji.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Dokladnie. Zwlaszcza, ze ta specyfikacja pokazuje, ze Olek po prostu w koncu nadrobil zaleglosci i pokazuje aparat na miare 30D/D200. Bo do tej pory wszystkie body mial typowo amatorskie. Wiec zadnej rewoulcji nie robi.
    Bo jakos w to, ze to wszystko bedzie najlesze, najszybsze, naj, naj, to nie wierze akurat.

Po za tym, po mojemu Olek robi potworny blad. Pol roku do przodu chwali sie specyfikacja. Jesli Canon/Nikon uwaza to E-next za realna konkurencje dla swojego 30D/40D/D200, to juz wie jakie patnety i rozwiazania ktore leza na polce i czekaja na swoj czas, trzeba bedzie wprowadzic w swoich nowych puszkach.

Marcin
    To 30D jest na miare czegos? Czego? To bardzo przecietna konstrukcja z dosc przyzwoita matryca (sa tacy co lubia te farbki). Jesli nowy Olympus w polowie nie bedzie tak dobry, jak klamia marketingowcy, to i tak bedzie cztery razy lepsza puszka od 30D. Bedzie to rewolucyjna konstrukcja posiadajace zestaw niezwykle cennych cech. 30D to nudna puszeczka. Nastepca 30D bedzie rownie nudny i podobny do poprzednika. Wiec Olympus niemusi sie niczym specjalnie martwic.

Arra pozostan przy tych owcach! Na pewno jest jakies pasterskie forum?:-D
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Najbardziej mnie rozbawiły te diagramy: Co będzie w D300/40D i w czym Olek będzie od nich lepszy
    Ślubna
    No i niestety N.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Najbardziej mnie rozbawiły te diagramy: Co będzie w D300/40D i w czym Olek będzie od nich lepszy
    Widac że marketingowcy i inni z Olympusa poznali stronę www.wrozka.pl

W sumie czas najwyższy żeby zmienili AF w swoich puszkach bo ten 3 punktowy, "super" szybki nie powiem żeby był rewelacyjny.
    Jeśli wszystko się sprawdzi no to C i N będą wiedziec co doprowadzic do ideału i tyle, i znowu Oly zostanie z tyłu
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów