Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    O, w końcu i oni odkryli USM? ;-)
    Przyznam się że nie wiem o co chodzi, bo wg info jakie są na www to na SWD oparty jest napęd w obiektywach, stabilizacja w body i czyszczenie matrycy! Wszystko do jest napędzane w ten sam sposób o ile dobrze zrozumiałem.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Przyznam się że nie wiem o co chodzi, bo wg info jakie są na www to na SWD oparty jest napęd w obiektywach, stabilizacja w body i czyszczenie matrycy! Wszystko do jest napędzane w ten sam sposób o ile dobrze zrozumiałem.
    Niestety z cache google, bo od tego czasu zmienili WWW:
    http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a
    To support the new cameras, Olympus is also developing four interchangeable lenses. All will be fully compliant with the Four Thirds System standard, and three will incorporate the newly developed SWD (Supersonic Wave Drive) autofocusing system.
    Choć w sumie to miałoby sens, bo zarówno stabilizacja w body jak i czyszczenie matrycy (a to drugie to w ogóle na 100%) do jakichś tam ultradźwięków się sprowadza - i rzeczywiście takie info wisi teraz oficjalnie na stronie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Choć w sumie to miałoby sens, bo zarówno stabilizacja w body jak i czyszczenie matrycy (a to drugie to w ogóle na 100%) do jakichś tam ultradźwięków się sprowadza - i rzeczywiście takie info wisi teraz oficjalnie na stronie.
    Chyba tak - w gruncie rzeczy, tu, tu i tu chodzi o szybkie, cicche i precyzyjne przesuwanie matrycy i soczewek.

PS
    Ale linuksowcy nie lubią all-in-one
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów