Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 148

Wątek: Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tyle ze te cyfrowe Nikony, z tego co pamietam, to byly robione tak, ze Nikon dawal analogowe body a to Kodak upychal tam jakies swoje kawalki krzemu.
    Wiesz każdy orze jak może . Oly jest tego najlepszym przykładem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tyle ze te cyfrowe Nikony, z tego co pamietam, to byly robione tak, ze Nikon dawal analogowe body a to Kodak upychal tam jakies swoje kawalki krzemu.
    Tylko że te akurat nazywały się Kodak DCS Pro. Pierwszy współczesny DSLR - Nikon D1 miał już matrycę Nikona i został wprowadzony o rok wcześniej niż pierwszy cyfrowy DSLR Canon - D30. Wcześniej były też dziwaczne Nikony E2 i E3 robione w kooperacji z Fuji. Nikon faktycznie szybko wszedł w cyfrę i chyba nawet za szybko - praktycznie wszyscy "pionierzy" cyfrowej rewolucji gryzą glebę - Agfa ze swoimi Action Cam (nomen-omen na bazie korpusu SLR śp. Minolty) i Studio Cam, Kodak z serią DCS Pro...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tylko że te akurat nazywały się Kodak DCS Pro. Pierwszy współczesny DSLR - Nikon D1 miał już matrycę Nikona i został wprowadzony o rok wcześniej niż pierwszy cyfrowy DSLR Canon - D30. Wcześniej były też dziwaczne Nikony E2 i E3 robione w kooperacji z Fuji. Nikon faktycznie szybko wszedł w cyfrę i chyba nawet za szybko - praktycznie wszyscy "pionierzy" cyfrowej rewolucji gryzą glebę - Agfa ze swoimi Action Cam (nomen-omen na bazie korpusu SLR śp. Minolty) i Studio Cam, Kodak z serią DCS Pro...
    Nawiasem mówiąc do dzisiaj nie mogę się nadziwić, że Kodak tak łatwo oddał pole w tym biznesie. Fuji jednak jakoś daje radę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Tylko że te akurat nazywały się Kodak DCS Pro. Pierwszy współczesny DSLR - Nikon D1 miał już matrycę Nikona i został wprowadzony o rok wcześniej niż pierwszy cyfrowy DSLR Canon - D30.
    Przed D30 było kilka wynalazków - typu D2000 czy DCS520 robiony razem z Kodakiem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Przed D30 było kilka wynalazków - typu D2000 czy DCS520 robiony razem z Kodakiem...
    Mówię o współczesnej DSLR, a nie o wynalazkach. D2000 to był DCS520 zrobiony przez Kodaka na zasadzie dolepienia cyfrowej **** do filmowego korpusu EOS 1N . Pierwszymi integralnymi lustrzankami cyfrowymi, które producenci sami od początku do końca zaprojektowali i wyprodukowali były Nikon D1 i Canon 30D.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nawiasem mówiąc do dzisiaj nie mogę się nadziwić, że Kodak tak łatwo oddał pole w tym biznesie. Fuji jednak jakoś daje radę.
    Zapewne brak korpusu - musieli brać korpusy od Sigmy i Nikona, to mogło znacząco zmniejszać rentowność produkcji. Myślę zresztą, że Fufu też niebawem pójdzie w ślady Kodaka.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 03-09-2007 o 16:41

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)Pierwszymi integralnymi lustrzankami cyfrowymi, które producenci sami od początku do końca zaprojektowali i wyprodukowali były Nikon D1 i Canon 30D.
    Eeee... no aż tak źle z Canonem to nie jest coś tam wcześniej wypuścili . Swoją drogą to powoli powstaje taki zamęt w tych oznaczeniach korpusów, że rzeczywiście się można pogubić. Teraz doszły jeszcze 40D i D40, D300 i 300D .

Zapewne brak korpusu - musieli brać korpusy od Sigmy i Nikona, to mogło znacząco zmniejszać rentowność produkcji. Myślę zresztą, że Fufu też niebawem pójdzie w ślady Kodaka.
    Wielka szkoda, bo bardzo miłą rzeczą jest taka alternatywa. Może olek by zaczął robić coś takiego. Podejrzewam że zrobiliby na tym lepszy biznes niż na tych swoich fulfrejmach .
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie 17 Października

Tego dnia ma być podobno oficjalna premiera tego cudu.
    http://www.dpreview.com/news/0709/07...1successor.asp
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Tak BTW to taka nadmierna ilość puszek w systemie prowadzi wcale nie do zwiększenia sprzedaży tylko do wewnętrznej konkurencji. Także długoterminowo to nie jest mądra polityka.

PS. Mam propozycję żeby jednak tę dyskusję przenieść tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=23565&page=12
    Tak ale zauważ, że E330 i E400 już nie ma w produkcji, L1 i D3 też pewnie zaraz znikną, E410 i E510 to nowości z wczesnego lata, a L10 nie ma jeszcze w sprzedaży, ma być za miesiąc razem z E3. Między L10 i E3 (jak również L1 i D3), a E410 i E510 jest przepaść cenowa (tak samo E400 i E500 które są nadal w sprzedaży). Ciężko tu o wewnętrzną konkurencję, raczej brakuje jeszcze pozycji pośredniej między E510 a E3.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    (....) L1 i D3 też pewnie zaraz znikną, (...)
    D3 .... czy coś przeoczyłem?
    Olkowi przede wszystkim brakuje aparatu z segmentu A700, 40D, D300 (może bardziej D80). Po to żeby większość ambitniejszych fotoamatorów została w systemie i żeby było po co kupować te wypasione szkła. Nie wiem czemu już dawno nie było premiery w tym segmencie. Ale myśle że straty, które z tego powodu ponieśli mogą być nie do odrobienia.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

D3 .... czy coś przeoczyłem?
    w skrócie Leica DIGILUX 3

Tak body z półki średniej brakuje strasznie Tak samo kilku stałek i to zarówno krótkich np. 10mm, 15mm, 25mm jak i średnich 75mm, 100mm oraz długich 200mm, 400mm i nie chodzi o te wypasy ze F2 ale o szkła za rozsądne pieniądze na kieszeń zaawansowanego amatora czyli F4 czy ciemniej. Prawdę mówiąc są stałki Sigmy w przyzwoitej cenie, ale je mało kto bierze na poważnie (Zuiko rozpieszcza jakością i wykonaniem), czy Lecia 25mm F1.4 która nie dosyć, że droga 800 USD to jeszcze w USA trzeba robić na nią zapisy w sklepie taką selekcje robi kontrola jakości w Niemczech.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów