Liquidsound wpadasz trochę w pułapkę pisząc coś takiego. Bo idąc dalej tym tokiem rozumowania to w ogóle nie można krytykować zdjęć robionych droższymi sprzetami, "bo to zazdrość" etc. Po drugie są tacy na tym forum, którym "nic nie ściska", bo Marka Trzeciegomogliby kupić choćby jutro i specjalnie by ich to nie zrujnowało. To że go nie mają nie koniecznie musi oznaczać, że ich nie stać. Wydaje mi się, że nie ma co uogólniać. A to że ktoś pokazuje gnioty (proszę nie odnosić tego do autora wątku - jest to refleksja ogólna) i podpisuje, że robił superhiperduper puszką - naraża się na śmieszność czy tego chce czy nie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zastanawiam sie, jak to jest mozliwe, ze nie wolno na forum wytykac bledow ortograficznych a wolno pisac przesmiewczo, co sie tylko podoba, na temat bledow popelnionych podczas robienia zdjec.
Jezeli zdjecia sa ponizej krytyki... to jej oszczedzcie. Mozna napisac na PW, co sie mysli o fotkach, bo to bardziej po rycersku.
Robcie swoje foty, a jak macie ochote wykazac sie wiedza-zalozcie temat z analiza problemu i tyle. Powinna obowiazywac regula lekarska: po pierwsze nie szkodzic. ...a mozliwosci kupienia dowolnego kopusu jaki jest na rynku zycze kazdemu forumowiczowi. Nie uwierze jak ktos napisze, ze woli swoja trzysetke albo PowerShota niz maszyne do zabijania (tak wygladem jak i, khe khe, waga).
║ 50D i 30D + graty ║
Ja tam wolę moją srebrną puszkę :-D Nie dla wszystkich liczy się fps i waga.
Poza tym autor publicznie wystawiając zdjęcia chyba zgodził się na ich publiczne ocenienie ?
Szczerze mówiąc taki kubeł zimnej wody raz na jakiś czas dobrze robi (wiem co mówię). Nie wpada się w samozachwyt nad zdjęciami, które niekoniecznie muszą być tak dobre jak nam się to wydaje.
Czyli co? Od dzisiaj zakaz komentowania fotek w galeriach?
Ty chyba za krotko jestes na forum. Tutaj nie jedna geleria miala ciekawsze komentarze. Nie bede wymianial czyjaPoblemu z tego powodu raczej nie bylo bo autor focil trabantem. A jak ktos strzeli gniota jedynka to juz nie mozna krytykowac bo komentujacym gul lata.