Zobacz na allegro! Byłem przed chwila i widziałem CS3 EN BOX za 3049zł. trochę drogo.....
Dzwoniłem w identycznej sprawie do agencji celnej z pytaniem jakie będę musiał ponieść koszty w przypadku zakupu oprogramowania w USA.
Wygląda na to, że do zapłacenia jest tylko VAT !!! Cło też, ale stawka = 0 % !!!
Wygląda na to, że mamy legalny soft po zapłaceniu wszystkich podatków, ale i tak taniej niż w kraju.
Nie mam tego jeszcze na piśmie niestety.
Czy ktoś może badał sprawę?
trochę nie dowierzam, że nie trzeba płacić cła....
Normalne, kupując soft, kupujesz _prawo_ a nie towar, a _prawa_ nie podlegają ocleniu. Cło ewentualnie za nośnik, podręcznik itp.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Ale... masz jakies wsparcie?
Ja mam np BreezeBrowsera zakupionego w USA. To znaczy sciagniety trial, licencja kupiona regsoftem, doliczone odpowiednie podatki, oplata paypalem (cena mogla byc podana w euro ale sprzedajacym jest firma w USA).
Z jakiej racji taki soft mialby byc nielegalny?
Albo inaczej - od kiedy soft musi byc sprzedany przez polska firme/kupiony w Polsce by byl legalny w Polsce?
Jesli tak jest to czemu Policja automatycznie nie zamyka wszystkich turystow z laptopami za nielegalne uzywanie software w Polsce?![]()
pozwolę sobie odświeżyć. Mam dość elements'a i chce kupić CS3 PL (tak PL ). Czy ktoś może wie gdzie najtaniej...??