Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: Uwzględnienie cropa w 580EX

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to zrób vertical i odbij od ściany w przedpokoju
    jeśli robiłeś kiedyś zdjęcia w teatrze na próbie albo na koncercie to powinieneś rozumieć mój przykład
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W teatrze nie robilem a na koncercie tylko bez lampy (wymog).
    Jutro jade na wystawe kotow... sprobuje zlapac odblask w oczach kota z drugiego konca sali - jak sie uda to chyba potwierdzi niezly zasieg 580ki? 8)

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no ale coś canonowi nie wyszło chyba dobrze z tą oszczędnością baterii - zakładając KITa lampa niedoświetla klatki (wygląda to strasznie), gdy crop jest uwzględniany, po wyłączeniu tej przecudownej opcji oczywiście wszystko w należytym porządku. To samo z ef17-40 - na dolnym zakresie wineta jak byk, po wyłaczeniu ok - wyłączam to w CF bo to bez sens i mydlenie ludziom oczów (czy KIT czy Lka, jeden i ten sam koszmarny efekt) - tak naprawde jest ok, ale od 30mm w góre z tą oszczędnością

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co prawda Tamron jest szerszy od kita i 17-40, ale u mnie w calym zakresie zero winiety, lampa kryje jak trzeba.

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie tarmon też zero winety i lampka se ładnie radzi i tu se możemy oszczedzać , ale szerzej to nie wiem co canon chciał osiągnąc - choć płytka szerokokątna jakimś tam jest rozwiązaniem, to za to nie ma nic to wspólnego z energooszczędnością, a troche powiem, że żałuję, bo roznica w częstotliwości aku w lampie jest spora, gdy używa sie tego uwgzlędnienia cropa

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie:

- 580EX + Tamron 28-75 - zero winiety niezaleznie czy uwzglednianie cropa w lampie wlaczone

- 580 + 17-40 4L - winieta przy wlaczonym uwzglednianiu cropa, brak winiety przy wylaczonym.

Cos chyba Canonowi nie wyszlo... bo chyba nasadke szerokokatna trzeba stosowac do 17mm a nie 28mm ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cos chyba Canonowi nie wyszlo... bo chyba nasadke szerokokatna trzeba stosowac do 17mm a nie 28mm ?
    Hmm, a może to właśnie jest chwyt marketingowy? Zawsze można w folderze napisać małymi literkami.

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, a może to właśnie jest chwyt marketingowy? Zawsze można w folderze napisać małymi literkami.
    jesli tak, to ja sie na to nabralem, bo nie ukrywam to mnie skusiło przez zmianą z 420ex - dobrze ze są inne jeszcze zalety tej lampy choć kto wie, czym mnie canon jeszcze zaskoczy (na pewno nie pierwszy i nie ostatni raz ;D )

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów