Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Zakup Canon 24-70/2.8 L

Uzależniony

Domyślnie

To nie kwestia czy wiem czy nie wiem, MM. Zanim zaczalem szukanie ograniczylem budzet. Jednak stwierdzilem, ze warto wsadzic nieco wiecej i dostac cos porzadnego. Chcialem miec szklo swietne i uniwersalne. Stad trafilem do 24-70/2.8 L. Jedynie powtarzam chce przejac dobre szklo. Nie mam na tyle doswiadczenia zeby wylapac pewne roznice w jakosci. Dlatego wyrozumialosci. Dziekuje.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

To ja Ci odpowiem tak - kupuj 24-70L bo to porzadna maszyna do fotoreporterki i dzieki zoomowi mozesz wiele uchwycic. Dokup jednak potem dwie stalki (np. 85 f/1.8 ) i tyle. Chyba, ze masz kupe kasy, i chcesz sie cieszyc tymi roznicami co widza tylko nieliczni to dolaczaj stalki z serii L.

ps
    jak chcesz zobaczyc czy i jak mozna sobie poradzic w trudnych warunkach z tym zoomem, to zapraszam do moich zdjec z koncertu z zeszlego tygodnia. To chyba byly jedne z trudniejszych warunkow w jakich przyszlo mi robic zdjecia. Ciemno i tylko czerwone swiatlo. Troszke brakowalo mi jakigos jasnego szkielka, ale... nie narzekam.

http://mariusz.peppermedia.pl/buldog/
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 28-06-2007 o 08:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Czyli szukalem i szukam. 17-40/4.0? Ludzie go gonia bo za ciemny do Kosciola, wiec kombinuje dalej. Czy rzeczywiscie 17-40? Czy na prawde sie nada? Co radzicie?

Wszystko się da. Jak ktoś nie umie robić zdjęć to nawet super jasną stałką nic nie zdziała. Robiłem wesele tym szkłem wspomagając się lampą i spoko. Gdyby moje body mniej szumów generowało na 1600 to nawet bez lampy bym się obył.

Uzależniony

Domyślnie

Dobra, zaryzykuje i zakupie 24-70/2.8 L. Nie widze zamiennika dla tego szkla. Licze, ze uda mi sie znalezc "igle", licze:P

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    kjoanna czy choc troszke ci pomoglem w decyzji ? mam na mysli nasza dyskusje w tym watku
    Jeśli nawet nie pomogłeś kjoannie, to pomogłeś chyba mi.
    Chociaż się nadal zastanawiam.
    Wszystko zależy od tego jak szybko sklep może mieć to szkło i czy zdążą przed przyszłą środą...
    Ostatnio edytowane przez sal ; 29-06-2007 o 00:13
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Jeśli nawet nie pomogłeś kjoannie, to pomogłeś chyba mi.
    Chociaż się nadal zastanawiam.
    Wszystko zależy od tego jak szybko jutro sklep może mieć to szkło i czy zdążą przed przyszłą środą...
    ciesze sie i zycze powodzenia!
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Uzależniony

Domyślnie

Witam To teraz pytanie, gdzie to szklo kupowac. Wiadomo, ze Eire odpada, bo ceny wysokie. Generalnie zostaje Ojczyzna. Chcialem kupic we Wroclawiu. Mysle o sklepach internetowych. Ale kazdy wie jak to jest z tymi sklepami. Dostajesz paczke i tyle:P Dlatego kto moze zasugerowac dobre miejsce na zakup, szczegolnie Wroclaw, tak aby sprzet mozna bylo obwachac :P Dziekuje:P

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Witam To teraz pytanie, gdzie to szklo kupowac. Wiadomo, ze Eire odpada, bo ceny wysokie. Generalnie zostaje Ojczyzna. Chcialem kupic we Wroclawiu. Mysle o sklepach internetowych. Ale kazdy wie jak to jest z tymi sklepami. Dostajesz paczke i tyle:P Dlatego kto moze zasugerowac dobre miejsce na zakup, szczegolnie Wroclaw, tak aby sprzet mozna bylo obwachac :P Dziekuje:P
    Kup w fotomedia.pl mimo że wysyłkowo to jak coś nie będzie Ci grało na pewno nie będą robić problemów, bardzo solidna firma.

Pzdr.

Uzależniony

Domyślnie

Szczerze wolalbym sklep aby fizycznie obejrzecz szklo, sprawdzic. Czy ktos jest zorientowany w porzadnych sklepach we Wrocku lub okolic. Myslalem o Number One z Odrzanskiej.

Domyślnie

ja kupilem w fotoit, wysylkowo, w ciemno... i poza tym, ze (jak zwykle) byly problemy z faktura to cala reszta jak najbardziej na +
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów