Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Zakup Canon 24-70/2.8 L

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Musze przyznac, ze metlik juz mam niezly.
    Ale jaki masz metlik?
    Idziesz, testujesz, w domu ogladasz fotki i... albo Ci odpowiada jakosc albo nie.
    Wiesz - wielu ludzi na tym forum opisuje i udowadnia wyzszosc np. 35L nad 24-70L. Tylko, ze poziom ich fotografii ksztaltuje sie mniej wiecej na poziomie KIT'a. To Ty bedziesz robic zdjecia i Ty wiesz z czym Ci sie lepiej pracuje. Jak juz wiele osob opisywalo - roznice w "jakosci" pomiedzy stalka i zoomem na odbitkach nie widac i tyle. Ba - nawet ziarno i mydlo, ktore na monitorze szokuje na papierze praktycznie znika.

Zastanow sie zanim popadniesz w sprzetowo/jakosciowy onanizm i skup sie na fotografii

Pozdrawiam i zycze udanego wyboru.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiesz Pikczer - częściowo mogę się z Tobą zgodzić - są określone "składowe" zdjęcia, których na papierze czasami nie widać (mam tu na myśli pewne warunki - typu maksymalny format wywoływanych odbitek, rodzaj papieru, etc.) - i te składowe wymieniłeś (ziarno, "mydło")... ale nie zapominaj o takich właściwościach stałek, które są dla wielu (w tym i dla mnie) warte każdych pieniędzy - ŚWIATŁO i BOKEH (nawet przy użytecznym ISO1600 w 5d) - to rzeczy w określonym typie fotografii nie do przecenienia dla tych dwóch "parametrów" zrezygnowałem póki co w górnym zakresie ogniskowych z oczywistego dla mnie przed zmianą systemu zooma 80-200/2.8 (w Nikonie) na rzecz - na razie - dwóch elek w tym zakresie... po prostu zobaczyłem zdjęcia robione tymi szkłami.
    Ale wszystko jest kwestią potrzeb gdy uznam, że zoom nożny zbyt często szwankuje - zainwestuje w 70-200.
    I podobnie z "dołem" (kwestia potrzeb) - uznałem, że :1: światło 2.8 w zakresie 24-70 w zupełności mi na razie wystarcza :2: priorytetem w tym zakresie jest dla mnie funkcjonalność zooma "nienożnego" - tu, nie ukrywam, nie bez znaczenia jest kwestia dotychczasowych nawyków :3: jak odchoruję finansowo zmianę systemu to uśmiechnę się także do 35L - bo jest wart bliższej znajomości

EDIT: Pikczer - znalazłem właśnie Twój post a propos stałek/zoomów:

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Powtorze glos, ktory juz padl - najlepiej miec to i to
    I jedno i drugie sluzy do innych zastosowan, choc oba rozwiazania robia zdjecia
    ...
    PEŁNA ZGODA :-D
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 27-06-2007 o 23:10

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

witam,

ja też poczytałem, wystraszyłem się i w końcu zamówiłem do końca tygodnia będzie 24-70 f2.8... to forum jest bardzo specyficzne owszem baaaaaaaaaaaaardzo ale to baaaardzo dużo można sie dowiedzieć... ale lepiej sobie odpuścić czytanie opinie o jakimkolwiek sprzęcie... zazwyczaj można się dowiedzieć że każdy sprzęt jest blee i ma problemy..

ale chyba jest coś takiego w każdym forum..... więcej ludzi wypowiada się niezadowolonych niż zadowlonych stąd może się wydawać że dane szkło (body, konwerter, filtr itp itd) jest słabe bądź ma wady i wtedy w masie oni mają więcej... a Ci zadowoleni rzedziej zakłądają wątki chwalące

ps. ale i tak mam nadzieję że dobrze trafię
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

To ja sie wpisze jako ta zadowolona

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kjoanna Twoja stopka dużo mówi ("na sprzedaż") może to rozjaśni co nieco ArturBonoVox :-D

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    kjoanna Twoja stopka dużo mówi ("na sprzedaż") może to rozjaśni co nieco ArturBonoVox :-D
    ArturBonoVox sam nie wie czego chce

Domyślnie

kjoanna czy choc troszke ci pomoglem w decyzji ? mam na mysli nasza dyskusje w tym watku
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Miasto
    Galway

Domyślnie

Eclipse jak najbardziej Jeszcze raz dziekuje.
    Ogolnie wychodze z zalozeniaze lepiej zdjecia robic niz testy ale faktycznie z 24-70 to loteria jest wiec sama sie pokusilam na sprawdzenie obiektywu

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ArturBonoVox znowu nie dajesz ludziom spokoju. Mnie już nudzi czytanie jakie to 24-70 jest kiepskie i nierówne. Szkło jest świetne i tyle. Na cropie do kościoła będzie często za czasami za ciasne, ale na upartego większość ślubu da się opękać. Na 5D na pooczątek nie potrzebujesz innego szkła. Stałki oczywiście jakościowo lepsze.

P.S. Czy aby na pewno wiesz czego chcesz?
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

generalnie rzecz biorac najlepszym medium (moim zdaniem) dla sprawdzenia obiektywu sa odbitki... moj egzemplarz 24-70 na 2.8 na 100% nie tnie oczu do krwi.. ale ostatnio odebralem odbitki z ostatniej sesji... 20x30.......... slow mi brakuje na to co zobaczylem... kocham to szklo i kocham 5d
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów