Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Zakup Canon 24-70/2.8 L

Uzależniony

Domyślnie

Za cel przyjalem sobie kupic szklo, ktorego uzyje do wielu zastosowan. Wiem, ze z reguly szklo do wszystkiego jest do niczego. Cele moje: portret, plener, sluby, komercyjne. 24-70 wydaje sie do tego stworzony. Jedyne co mnie nurtuje to jakosc ze stalki a ze zmiennego. Dlatego mysle czy wziac konia roboczego 24-70 czy uderzyc na 2-3 stalki. Dzieki za wyrozumialosc w wierceniu dziury :P

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Wiem, ze z reguly szklo do wszystkiego jest do niczego.
    Ja bym tego raczej o 24-70 nie powiedział :-)
    Cele moje: portret, plener, sluby, komercyjne. 24-70 wydaje sie do tego stworzony. Jedyne co mnie nurtuje to jakosc ze stalki a ze zmiennego. Dlatego mysle czy wziac konia roboczego 24-70 czy uderzyc na 2-3 stalki.
    Wcześniej wspomniałeś tylko 35/1.4
    Teraz wspominasz 2-3 stałki, a to zmienia postać rzeczy.
    Być może faktycznie 35/1.4, 50/1.4 i 85/1.2 lub 85/1.8 by Ci wystarczyły i miałbyś lepszą "jakość" niż z 24-70.
    Ale cenowo ten zestaw się prezentuje jednak średnio. Szczególnie jeśli byś chciał iść w 85/1.2 :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

A ja nie chce byc zlowsliwa wiec powiem tylko tak: zastanow sie jeszcze raz.
    Skaczesz po tych szklach i ewidetnie widac ze nie wiesz czego potrzebujesz.

Juz Ci pisalam: kup sobie 24-70 a nim zarobisz na inne szkla.
    35 na cropie ba nawet na ff moze byc za waska np do kosciola.

A mowia ze to kobiety takie niezdecydowane

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Wg mnie nie mając jeszcze żadnych szkieł lepiej zacząć od zooma. I dopiero po pewnym czasie dokupić sobie stałki takich jak się potrzebuje bo wiadomo każdy preferuje coś innego.

Początki nałogu

Domyślnie

Za cel przyjalem sobie kupic szklo, ktorego uzyje do wielu zastosowan. Wiem, ze z reguly szklo do wszystkiego jest do niczego. Cele moje: portret, plener, sluby, komercyjne. 24-70 wydaje sie do tego stworzony. Jedyne co mnie nurtuje to jakosc ze stalki a ze zmiennego. Dlatego mysle czy wziac konia roboczego 24-70 czy uderzyc na 2-3 stalki. Dzieki za wyrozumialosc w wierceniu dziury :P
    Jeeezu - chłopie kup w końcu ten obiektyw! (przepraszam, musiałem to powiedzieć ;-)
    A juz poważnie - kup 24-70 (oczywiście po przetestowaniu) i popracuj im trochę. Myslę, że twoje wątpliwości ustąpia i wątek szczęśliwie się zakończy he he. A stałki z zasady nie są uniwersalne a jakością 24-70 jakoś dramatycznie im nie ustepuje. Fakt że pewnie widać różnice, ale dobre stałki kosztują swoje (zobacz ceny zestawu 35L, 85/1,8, 135L) i musisz być zdecydowany na pracę takim zestawem i wynikajace z tego konsekwencje. Nikt za Ciebie nie podejmmie tej decyzji, bo nawet do końca nie wiadomo czego chcesz.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlatego ja zawsze mówie --> jak ktoś nie wie co kupic, to niech nic nei kupuje - bo potem bedzie zrzedzil ze kupil zle. .
    Niech poczeka, pomysli zastanowi sie, popracuje tym co ma... i wtedy mu sie wykrystalizuja potrzeby.
    bo potrzeba: "chce se kupic cos, chyba obiektyw, ale jaki to ja juz nie wiem" nie jest dobra potrzeba.

a na razie mozna np kupic piwo.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

"jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz"
    jak nie kupisz, nie potestujesz to sie nie dowiesz czy Ci pasuje
    najwyzej sprzedasz i stracisz te ... pare stow

dla mnie wada tego szkla jest wielkosc i ciezar ale jakosc zwyciezyla

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Mam dwa te szkła, które podpinam do MarKów II i staruszka 1D.
    Jedno kupiłem w Polsce, a drugie w Kanadzie.
    Nie widzę między nimi różnicy. Szkiełko (przyjmuje l.p.) bardzo dobre, przyjemna plastyka, dość szybki AF i pracują praktycznie bezbłędnie z seria 1D.

Nie widzę alternatywy dla tego szkła.

Obiektywy kupuje tylko nowe i nigdy nie testuje, ponieważ kupuj je do fotografowania, a nie testowania. Jeśli ktoś się uprze, to i w koniu znajdzie elementy osła.
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów