Wg mnie troszku się uparłeś na stałke. Taki ot kaprysWg mnie naprawdę do reporterki są lepsze zoomy
Dzisiejsze zoomy wg mnie są już naprawdę dobre
![]()
Wg mnie troszku się uparłeś na stałke. Taki ot kaprysWg mnie naprawdę do reporterki są lepsze zoomy
Dzisiejsze zoomy wg mnie są już naprawdę dobre
![]()
To zależy co kto lubi. reporterki nie robię, ale robię streety. Zoomów do tego celu używam bardzo rzadko z jednej prostej przyczyny: mając możliwość zmiany ogniskowej kombinuje z kadrem a w tym czasie ucieka mi sytuacja i... jak ustawie kadr to nie ma już po co robić zdjęcia.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Tez mialem ten problem. Kupilem 17-40 i nie zaluje. Super obiektyw.
Przy szerokim kacie ta jasnosc na poziomie 2.8 nie jest konieczna,
bo mozesz utrzymac dosyc krotkie czasy bez poruszenia.
A jezeli stalke to ja bym wolal chyba Sigme 20 1.8, chociaz ona tez
do malych nie nalezy.
michalab/dlaczego traci? możesz rozwinąć?
Ostatnio edytowane przez michalab ; 27-06-2007 o 15:45
A ja dostałem wczoraj do przetestowania Tokinę 17mm f3.5 ATX PRO.
Co prawda brak czasu uniemożliwił mi wykonanie fotek w różnych warunkach i zanim się do tego zabiorę to pewnie trochę minieale może ktoś z Was miał to w ręku albo robił jakieś fotki?Gość chce 500pln-stan jest ok ale czy wogole warto?
Aparat Foto
Pentax K-5 II, Leica M9
Niezłe sampelki.Podobno gość zapłacił za nią ok 2000 2lata temu.Więc chyba ją szybciej przetestuję niż kiedyś tam...Jest pancerna,solidnie zbudowana no i szeroka stałka,więc za tą kasę chyba się skuszę tym bardziej że mam na razie tylko tele.
Aparat Foto
nie rozumiem też troche stwierdzenia, że stałka uczy myślenia...
jak nie nauczyłeś się do tej pory myślenia przy komponowaniu kadru to stałka tym bardziej Ci w tym nie pomoże.