Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Eos 10d na 30d

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_w1 Zobacz posta
    Co do szkiel , posiadam 70-200 2.8L, 24-70 2.8L , 50 1.4 , oraz tokine 12-24 i tego szkla bedzie mi szkoda po przejsciu na 5d ,
    Spokojnie :-)) 24-70 na FF zrobi się wystarczająco szeeerokie :-)
    a jesli byłoby mało, to:

czy jest jakas alternatywa?
    Tamron 17-35/2.8-4 lub EF 17-40/4L ekwiwalentnie,
    Sigma 12-24 bezpośrednio.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu

Domyślnie

Co do szkiel , posiadam 70-200 2.8L, 24-70 2.8L , 50 1.4 , oraz tokine 12-24 i tego szkla bedzie mi szkoda po przejsciu na 5d , czy jest jakas alternatywa? Moze zadaje glupie pytania ale zdjecia robie od dawna , jednak na sprzecie nie znam sie specjalnie dobrze ... Mam obsesje czystosci i ostrosci obrazu , i szukam kombinacji optymalnej ...
    No to sprawa wyjaśniona. Mam prawie identyczny zestaw (z tym, że ja portrety to robię ptaszkom i 400/5,6) i z 20D zachowuje sie to bardzo zacnie jak na moje wątpliwe zdolnności. Co do wymiany na 30D to może jednak przemeczyć się z 10D jeszcze przez jakiś czas i skusić się na 5D. Sprzedasz tokine i 50 Canona (na FF lepsza będzie docelowo 85) i przemęczysz sie tylko z 24mm, dołożysz do ceny 30D 1000-1500 i bedziesz miał jakość FF i maksymalne wykorzystanie zacnych szkiełek.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Co do szkiel , posiadam 70-200 2.8L, 24-70 2.8L , 50 1.4 , oraz tokine 12-24 i tego szkla bedzie mi szkoda po przejsciu na 5d , czy jest jakas alternatywa? Moze zadaje glupie pytania ale zdjecia robie od dawna , jednak na sprzecie nie znam sie specjalnie dobrze ... Mam obsesje czystosci i ostrosci obrazu , i szukam kombinacji optymalnej ...
    Hej,

Obie L-ki to pokaza pazury dopiero na 5D. Ja sie przesiadlem z 300D->5D wlasnie. Majac 300D nawet chcialem kiedys sprzedac 24-70L, bo duzy, ciezki, zakres nieciekawy a do tego jakos zdjec nie powalala. Po przesiadce i podpieciu tego szkla, pojawil sie tylko usmiech na mojej twarzy. Pare razy o tym pisalem ja i inni. Nie tylko tu.
    Przy tym samym szkle na XXXD i XXD i 5D wystepuje drastyczna roznica ostrosci. Ja zdjec z 5D nie wyostrzam, bo nie ma takiej potrzeby.
    Kilka uwag po przesiadce:
    - AF przestal sie wozic tam i z powrotem gdy jest ciemniej
    - to samo szklo ostrzy duzo szybciej i precyzyjniej
    - AF sie mniej myli
    - jakosc obrazu to inna bajka. Jako ze 10D i 300D to ta sama matryca/DIGIC, mozesz przyjac, ze szum taki jak przy ISO400 na 5D bedzie dopiero na 1600.
    - wizjer, tiaaaaa
    - joystick do wybory punktow AF to swietna sprawa
    - szybkosc dzialania (wlaczeni, przegladnaie, etc)
    - i pare innych mniej istotnych

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

tomek_w1
    Guest

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za pomoc , w takim razie pomecze Was jeszcze , mam pytanie gdzie najlepiej kupic 5d ? oraz co jest istotniejsze gdzie i czy jest taka mozliwosc moge wypozyczyc do testu taka 5? oczywiscie licze sie z tym , ze musze zaplacic za takie wynajecie sprzetu , ale zanim wydam kilka tysiecy chcialbym sprawdzic co mi da taka zmiana ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za pomoc , w takim razie pomecze Was jeszcze , mam pytanie gdzie najlepiej kupic 5d ?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=8374.html
    http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=41
    http://canon-board.info/showthread.php?t=481

oraz co jest istotniejsze gdzie i czy jest taka mozliwosc moge wypozyczyc do testu taka 5?
    Jedynie znaleźć kogos w swoim otoczeniu (lub na forum). Canon nie prowadzi wypożyczalni.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów