Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pixma Pro9000 - denerwująca rzecz !

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Pixma Pro9000 - denerwująca rzecz !

Witam.

Mam pytanie, czy tylko ta drukarka jest tak pieprznięta czy wszystkie inne ze stajni Canona także ? Chodzi oto, że kiedy skończy mi się jeden tusz (aktualnie Cyan) to już nie mogę nic drukować ! Chciałem wydrukować sobie fotkę w odcieniach szarości i co ? Zonk bo drukarka potrzebuje Cyan'u niby k*** do czego ? Chcę też wydrukować pismo i co ? Oczywiście nie mogę ! :/

Taki byłem zadowolony z tej drukarki :-x ehh, zdjęcia drukuje świetnie, ale jak widać ma też "przebłyski". :-x Czy wszystkie od Canona są takie ? A może da się coś z tym zrobić ? Jakiś patch, program , obejście ? :sad:

EDIT : I tak myślę, że może zrobić/ściągnąć czarno-biały profil kolorów do mojego Canona ? Tak żeby "widziała" tylko jeden tusz ? Tylko gdzie znaleźć taki profil ?
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 24-06-2007 o 18:43
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

mURdOcK
    Guest

Domyślnie

Mam pixma 5200 i dokładnie ten sam problem. Pomimo zaznaczenia w opcjach drukowania w odcieniach szarości do drukowania np. samego tekstu korzysta z wszystkich kolorów. Myślałem, że to jakiś błąd sterownika, ale widzę że z innymi canonami też tak jest. Myślę, że to specjalny zabieg ze strony canona, naciąganie ludzi na kasę. Zamiast jednego zbiornika z tuszem za 50zł, trzeba kupić komplet za ponad 200.

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Te drukarki drukuja "szary" z wykorzystaniem innych kolorow. Niestety tak juz maja.

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dokładnie canon chce z nas wydoić jak najwięcej. Ja ostatnio drukowałem z kumplem moje fotki (cz-b). Drukujemy a tu wychodza lekko czerwono-białe. Wku..... się jak cholera ale musiały byc takie i już. Mieszaliśmy w ustawieniach i nic......

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Mam pytanie, czy tylko ta drukarka jest tak pieprznięta czy wszystkie inne ze stajni Canona także ? Chodzi oto, że kiedy skończy mi się jeden tusz (aktualnie Cyan) to już nie mogę nic drukować !
    Drukarka dba o to abys jak najszybciej wymienil tusz na nowy. W przeciwnym wypadku moze Ci sie pozasychac glowica.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Drukarka dba o to abys jak najszybciej wymienil tusz na nowy. W przeciwnym wypadku moze Ci sie pozasychac glowica.
    Drukarka dba tylko o własne bezpieczeństwo, z tego wynika. Cholerna egoistka.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

mURdOcK
    Guest

Domyślnie

Czyli co, skończy się kolorowy tusz i przestanie drukować? A jak się wyjmie pojemnik z tym tuszem to też nic nie wydrukuje?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przeczytajcie to
    http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t66971.html
    Ostatnio edytowane przez mURdOcK ; 24-06-2007 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Siegen

Domyślnie

eee tam to nie tylko canon. Ja mam espona r300 i tez jak sie chociaz jeden skonczy, to przestaje drukowac. Takie szprytne sa te nowsze drukarki.

Dopiero zaczyna Awatar Barth

Domyślnie

Czy w sterownikach nie ma opcji:

drukuj w odcieniach szarości;
    i podopcja: używaj tylko pojemnika z czarnym tuszem

W HP tak mam. Jeśli to jest rzeczywiście tak jak mówicie to znaczy,
    że nie na darmo, już dawno temu zrezygnowałem z drukarek canona.

Zgroza!
    400D, 18-55 Kit , 50mm 1.8 II

Uzależniony

Domyślnie

sprawdziłem i ja poziom w swojej ip4300 i okazuje się że kolorki uciekają a największy PGBK jest pełny, drukuję zarówno zdjęcia jak i dokumenty, kiedy zacznie pobierać z tego kałamarza???
    Heniek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów