Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: 400D, faktura / nie VAt :) / na zdjęciu ..

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    [I]"
    - Świetna robota ! Z drugiej strony.... dlaczego mam odszumiać zdjęcie z ISO 100, przeca 400D to nie kompakt....
    niestety problem z szumami w cieniach przy oświetleniu studyjnym (sztucznym) jest ! miałem ten sam problem w 20D i mam nadal w 5D ... i 1Ds
    fakt faktem poziom szumów w cieniach jest niższy w aparatach z mniejszą cyferką przed D... na dzień dzisiejszy jest tylko jeden aparat/matryca który/a radzi sobie z tym problemem 39 megapixelowy Hasselblad H3D ...tym aparatem po prostu pstrykasz przy jednym źródle światła i nawet przy ISO 400 masz gwarancje że szumów w cieniach nie będzie niestety cena rozwala: za każdy megapixel musisz zapłacić $1000,- ($39.000)
    jestem przekonany że poziom szumów w twoim 400D mieści się w granicach normy, widziałem podobne zaszumienie na studyjnych zdjęciach mojego kolegi...
    dbaj o to by cienie były zawsze doświetlone, a ze zdjęcia które zamieściłeś (img_0405) wnioskuje że masz czym potem zawsze możesz je przyciemnić w PS (np przez multiply)
    pozdrawiam

Domyślnie

Dziękuję za rady ! Odświeżę ten wątek za ok. 4 tyg. - jak odbiorę aparat z serwisu ( oddam za 2 tyg. ). Oprócz BF który widać na 85 mm przy 1.8 i kilku innych spraw do wyjaśnienia, jestem ciekawy co mi na te szumy przy ISO 100 - powie serwis.
    Ukłony. Kuba

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów