Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: Canon S5 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do musique:
    -Ruchomy wyświetlacz - ekstra sprawa, bardzo przydatny.
    -macro od 0cm działa b.dobrze, ale takie makro nie ma małej GO. lepiej robić makro na zoomie, wtedy uzyskujemy małą GO (chociaż wtedy nie zawsze aparat chce złapać ostrość).
    - tryb "sport" - to był mój ulubiony tryb w A75 (zdjęcia bardzo dobre), ale niestety tu jest do niczego - ISO ustawia automatycznie na 800 lub czasem na 400. szumy okropne. to zmusza do przesiadki na tryby manualne.
    -aparat jest bardzo szybki.

w razie innych pytań, odpowiem.
    pzdr
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

musique >> a czemu nie rozważysz możliwość kupna Canona A650 IS ?

sebgab
    Guest

Domyślnie

Mam problem z ostrością w IS S5! Czy to złudzenie czy faktyczny problem, wydaje mi się, że mój S5 nie robi ostrych zdjęć, jaka może być przyczyna? Próbowałem na AF i manualnie ustawiać ostrość i nic. Kiedy miałem S1 to wydaje mi się, że robił ostre zdjęcia a S5 ma z tym problemy. Czy to ma związek z większą ilością megapixeli? Czy to może być problem tego, że S1 była made in Japan a S5 jest made in China? Co może być przyczyną? Nie twierdzę, że zdjęcia mam zupełnie nieostre tylko nie jestem z efektu ostrości zadowolony - brakuje przysłowiowej "kropki nad i".

wITCHdOKTOR
    Guest

Domyślnie

moj S5 jest made in Japan i raczej nie ma problemow z ostroscią. AF troche sie gubi przy slabym swietle i zoomie cyfrowym, ale w poprzednich S tez to zauwazylem. Moze przedstawisz jakis przyklad "nieostrego" i "ostrego" zdjecia z S1

Pozdrawiam

sebgab
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wITCHdOKTOR Zobacz posta
    Moze przedstawisz jakis przyklad "nieostrego" i "ostrego" zdjecia z S1
    Trudno pokazać różnicę. Może mam schiza na temat mojego nowego S5. Ale teraz muszę więcej zdjęć "ulepszać" w postprodukcji niż było to przy S1. Przy S1 zdjęcia nie wymagały dodatkowej korekcji ostrości a w S5 bardzo często muszę skorygować ostrość o 0,5 pkt % (że się tak wyrażę). A może to moje przekonanie że S5 w porównaniu do S1 powinien robić o niebo lepsze zdjęcia, podczas gdy tak nie jest a często z efektów jestem niezadowolony.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebgab Zobacz posta
    ...Przy S1 zdjęcia nie wymagały dodatkowej korekcji ostrości a w S5 bardzo często muszę skorygować ostrość o 0,5 pkt % (że się tak wyrażę). ...
    Jeśli chcesz mieć bardziej wyostrzone jpegi z aparatu, ustaw większe wyostrzanie w "Moich kolorach".

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

Witam to moje pierwsze kroki na forum, ale temat wybrałam celowo ja także jestem od niedawna posiadaczem S5 IS poprzednio miałam A610 i mi także wydaje sie ze pomimo mniejszej ilości pikseli i ogólnie słabszego sprzętu poprzednik był w swych zdjęciach ostrzejszy. Jak na razie dopiero uczę sie tego sprzętu i mam trochę problemów z ogarnięciem (ale brnę do przodu i sie nie poddaje ) ale mam pytanie do właścicieli tegoż sprzętu jak to jest z ta ostrością w waszych aparatach?

Podam przykład : leząc sobie na kanapie chce zrobić zdjęcie swojej stopy, przybliżam zommem (powiększenie cyfrowe od razu wyłączyłam bo straszne fotki wychodzą pomimo możliwości bliższego zapoznania sie z obiektem) wiec przybliżam i co ? i nie widzę nic prócz plamy w kolorze skarpetki ewentualnie koloru mego ciałka na stopie.. muszę oddalić zoom jeszcze raz przybliżyć i tak z trzy razy i dopiero coś w końcu załapie, próbowałam na własnych ustawieniach i na auto - bez zmian ..
    być może coś robie źle, a może to coś z aparatem nie tak, proszę o rady.

Proszę sie nie sugerować aż tak bardzo przykładem oczywiście na co dzień nie robie fot tylko swoich stop

Pozdrawiam
    Arashi
    Ostatnio edytowane przez Arashi ; 24-04-2008 o 01:58
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

Dopiero zaczyna Awatar budziko

Domyślnie

Spróbuj wejść w menu > stabilizacja > wyłączona

Dopiero zaczyna Awatar orange

Domyślnie

menu >Ustawianie ostrości > Punktowy

Timon
    Guest

Domyślnie

przeczytałem wszystkie 5 stron, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtująca mnie kwestię ;/ od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem S5 niestety nie wiem dlaczego wszelki ruch osoby którą chciałbym sfotografować powoduje, że jest ona rozmazana. Czy ktoś może mi poradzić co zrobić? Ostrzegam, że jestem laikiem i prosiłbym o instrukcje krok po kroku ;]
    Wielkie dzięki :-)

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów