Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Canon S5 IS

krycho
    Guest

Domyślnie

Czy odpadajace "denko" od obiektywu to norma? Bo u mnie bardzo latwo spada. Wydaje mi sie,ze gdzies czytalem, ze to bolaczka S5..

rakcen
    Guest

Domyślnie

Niestety tak, musisz się do tego faktu przyzwyczaić

krycho
    Guest

Domyślnie

Kolejna sprawa. Aparat ma dopiero troche ponad tydzien a juz od paska zaczynaja odchodzic literki (Canon i Powershot), niby blahostka, no ale bez przesady! To chyba nadaje sie do reklamacji!

krycho
    Guest

Domyślnie

Aparat ustawiam w trybie nagrywania filmow, naciskam spust migawki i nic, robi sie zdjecie. Nie nagrywa sie film. Dlaczego? Czy cos gdzies zle ustawilem?

epoxer
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krycho Zobacz posta
    Aparat ustawiam w trybie nagrywania filmow, naciskam spust migawki i nic, robi sie zdjecie. Nie nagrywa sie film. Dlaczego? Czy cos gdzies zle ustawilem?
    Do nagrywania filmików służy przycisk po prawej stronie wizjerka z czerwonym środkiem. Nie musisz być ustawiony na tryb filmików, żeby coś nakręcić.

krycho
    Guest

Domyślnie

Masz racje! Mea culpa! 8)
    Dzieki!

wITCHdOKTOR
    Guest

Domyślnie

Witam,
    widze ze wątek dotyczy ogólnie S5IS więc i ja się dołącze z pytaniem odnośnie tego modelu.
    Mianowicie chciałbym sie dowiedzieć czy mogę bezpiecznie podłączyć do tego aparatu lampe która nie ma "współczesnej" stopki z pięcio pinowym złączem. Mam starego poczciwego VIVITARA Zoom thyristor 2500. Mierzyłem napięcie na stopie lampy i wychodzi kolo 12V. Na Tumaxie dedykowanym do canonow jest kolo 3-4V. Vivi jest fajną lampą i chciałbym jeszcze z nią popracować jeśli to możliwe. Prosze o konstruktywną opinię w tej sprawie.

Pozdrawiam

hajoooo
    Guest

Domyślnie

Ja z kolei mam pytanie czy w S5'ce jest mozliwosc robienia zdjec z interwalami? Jakos nie moge doczytac a jak ustawie wlasny czas samowyzwalacza :'delay' na 30s i zdjec np. 10 to robi serie zdjec po 30s. a przeciez chodzi o 10 zdjec kazde po 30s.
    w S3 byla mozliwosc chyba do 100zdjec tak ustawic a w S5 zapomnieli o tym??
    z gory dzieki za odpowiedz!!

wITCHdOKTOR
    Guest

Domyślnie

Jedynym rozwiazaniem które udało mi sie znaleźć i które dzialolo by jak intervalowe zdjecia jest ustawienie wlasnej serii zdjec o przerwie i ilosci, i wykonanie ich na na ustawieniach manualnych, z dostosowanym przez siebie czasem naswietlania i przesloną.

Pozdrawiam

hajoooo
    Guest

Domyślnie

Dzieki !
    Jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje. Czy jedynym sposobem na to zeby na zdjeciu miec date i/lub godzine jest wstawienie jej poprzez program zoombrowser ? a jesli tak to czy mozna zrobic to 'hurtowo' a nie zdjecie po zdjeciu?
    Moze pytania wydaja sie blahe ale to moj pierwszy canon i generalnie poczatki z fotografia. dzieki !

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów