Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Canon S5 IS

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Timon Zobacz posta
    niestety nie wiem dlaczego wszelki ruch osoby którą chciałbym sfotografować powoduje, że jest ona rozmazana.
    Za długi czas naświetlania.

Czy ktoś może mi poradzić co zrobić? Ostrzegam, że jestem laikiem i prosiłbym o instrukcje krok po kroku ;]
    Wielkie dzięki :-)
    Przełącz na tryb 'sport' .
    A no i poczytaj to: http://rapidshare.com/files/12983986...UG_PL.pdf.html

Timon
    Guest

Domyślnie

Vitez, dzięki wielkie za pomoc :-)

Dostosuję się do wskazówek, a jak nadal coś będzie nie tak to na pewno się zgłoszę ;-p

Jeżeli chodzi o link to instrukcję to ja posiadam ale w instrukcji nie napiszą "co zrobić jeżeli osoba na obrazie jest rozmazana, bo machała ręką" ;P

Pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli chodzi o link to instrukcję to ja posiadam ale w instrukcji nie napiszą "co zrobić jeżeli osoba na obrazie jest rozmazana, bo machała ręką" ;P
    W instrukcji piszą dość wyraźnie które ustawienie w menu co zmienia i czemu służy. Reszta zależy od sprytu fotografującego - by dobrał sobie odpowiednie ustawienie do zastanych warunków.

szymon.k
    Guest

Domyślnie

Cześć. Mam takie małe pytanko. Otóż S5 nie robi mi zdjęć w sekwencji ostrości. Naciskam spust i wykonuje mi tylko jedno zdjęcie zamiast trzech. Natomiast sekwencja naświetlania działa prawidłowo i aparat wykonuje trzy zdjęcia. Wiecie jaka jest tego przyczyna?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon.k Zobacz posta
    Wiecie jaka jest tego przyczyna?
    Zapewne nie sprawdziłeś w instrukcji i nie przełączyłeś trybu łapania ostrości na manual.

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Smile

przeczytałem wszystkie 5 stron, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtująca mnie kwestię ;/ od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem S5 niestety nie wiem dlaczego wszelki ruch osoby którą chciałbym sfotografować powoduje, że jest ona rozmazana. Czy ktoś może mi poradzić co zrobić? Ostrzegam, że jestem laikiem i prosiłbym o instrukcje krok po kroku ;]
    po pierwsze wylacz IS.
    Moja CaroLina

szymon.k
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zapewne nie sprawdziłeś w instrukcji i nie przełączyłeś trybu łapania ostrości na manual.
    Dzięki Vitez. Udało się

mikulas
    Guest

Domyślnie

Dopisuje się do opinii poprzedników, moja S5 made in china ma straszne problemy z głębią i ostrością...pisze tak ponieważ mama porównanie z modelami konkurencji ogólnie jestem rozczarowany...można zrobić dobre zdjęcie, ale musi być dobre światło iso80 i najlepiej ręcznie ustawić ostrość

robbas
    Guest

Domyślnie

Panowie jestem początkującym i prosze o wyrozumiałość ale moze komuś z użytkowników s5 is przytrafiła się przygoda z zawieszaniem sie tego sprzetu . psiadam aparat od roku i nagle na wakacyjnym wyjezdzie odmówił współpracy, prosze o pomoc

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przeczytałem wszystkie 5 stron, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtująca mnie kwestię ;/ od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem S5 niestety nie wiem dlaczego wszelki ruch osoby którą chciałbym sfotografować powoduje, że jest ona rozmazana. Czy ktoś może mi poradzić co zrobić? Ostrzegam, że jestem laikiem i prosiłbym o instrukcje krok po kroku ;]
    To przecież nie lustrzanka, nie ma śledzącego AF. Poratuj się krótkimi czasami, małą ogniskową, małym otworem przysłony, używaj jak się da lampy błyskowej w takich przypadkach.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów