Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: Canon S5 IS

Mieszany widok

Domyślnie

witam wszystkich serdecznie!
    czy do modelu canon is 5 można dokupić jakieś filtry uv i tulipan? jeżeli można proszę was o jakieś szczegółowe dane: o jakieś średnicy i jak je zamontować?
    czy koniecznie jest potrzebna przejściówka?
    pozdr

http://allegro.pl/item328162253_cano...apan_5w1_.html

http://allegro.pl/item321612269_zest..._warszawa.html

http://allegro.pl/item323652469_zest...port_w_wa.html

i wiele innych
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

syggi
    Guest

Domyślnie

Witam,

mam pytanie czy tylko mój s5 w trybie Av jako maksymalny czas naświetlania daje 1s?
    Bo niezależnie jak jest ciemno to ta 1 sekunda jest dla niego maksem.
    A to irytuje.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Nie tylko Tój tak ma. Do dłuższych czasów skorzystaj z trybu Tv, lub M.

syggi
    Guest

Domyślnie

No to kapa.
    Dzięki,

musique
    Guest

Domyślnie

Stoję przed podobnym wyborem co poprzednicy. Jestem początkującą amatorką, choć przez ostatni rok "bawiłam" się G5 poznając podstawy podstaw. Teraz jestem zmuszona zmienić aparat i rozważam właśnie S5. Moje wymagania co do aparatu mogą wydawać się idiotyczne, ale są wyraźnie uwarunkowane posiadanym poprzednio aparatem. Otóż najbardziej zależy mi na ruchomym wyświetlaczu, Macro "od" 0cm oraz trybie "sport". Chciałabym jedynie udoskonalać moje umiejętności w wykorzystywaniu takich funkcji jak preselekcja przysłony, czasu czy autofocus dlatego nie szukam aparatu dużo bardziej zaawansowanego niż g5. Wiem, że to brzmi jak list do św. Mikołaja, ale jeśli ktoś mógłby mi zasugerować jakąś alternatywę dla S5, to byłabym bardzo wdzięczna.

wITCHdOKTOR
    Guest

Domyślnie

S3 jest bardziej szybkostrzelny i mam wrazenie ze czasami dziala poprostu szybciej niz S5. Zeby nie było jestem posiadaczem S5, a nie S3, ale tym tez przez pewien okres robilem zdjecia. Poza tym do S3 jest oprogramowanie odblokowujące mozliwosci aparatu CHDK. Naprawdę super zabawa. Niestety do S5 jeszcze nie jest skonczone podobne oprogramowanie.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wITCHdOKTOR Zobacz posta
    S3 Poza tym do S3 jest oprogramowanie odblokowujące mozliwosci aparatu CHDK. Naprawdę super zabawa. Niestety do S5 jeszcze nie jest skonczone podobne oprogramowanie.
    Oj kolega nie uważnie śledzi postępy w tej materii. I tym sposobem pozbawia się, jak pisze, super zabawy.
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=117

wITCHdOKTOR
    Guest

Domyślnie

Oj faktycznie, moj bląd czas zobaczyc co tam sie ciekawego pojawilo jak ostatnio patrzylem w tym temacie to tak nie do konca to bylo zrobione...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do musique:
    -Ruchomy wyświetlacz - ekstra sprawa, bardzo przydatny.
    -macro od 0cm działa b.dobrze, ale takie makro nie ma małej GO. lepiej robić makro na zoomie, wtedy uzyskujemy małą GO (chociaż wtedy nie zawsze aparat chce złapać ostrość).
    - tryb "sport" - to był mój ulubiony tryb w A75 (zdjęcia bardzo dobre), ale niestety tu jest do niczego - ISO ustawia automatycznie na 800 lub czasem na 400. szumy okropne. to zmusza do przesiadki na tryby manualne.
    -aparat jest bardzo szybki.

w razie innych pytań, odpowiem.
    pzdr
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

zaxxxon
    Guest

Domyślnie

musique >> a czemu nie rozważysz możliwość kupna Canona A650 IS ?

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów