Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 300/4l

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Rzeszów/Kraków

Domyślnie 300/4l

Witam.

Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup tego szkła. Wersji bez IS ...
    Chciałem się zapytać Was czy jest sens się pchać w ten o to obiektyw http://allegro.pl/item207855997_ef_3..._rarytas_.html ...

nie podoba mi się to pęknięcie pierścienia - jakby ktoś przy nim coś grzebał ...

co poradzicie?
    pozdrawiam
    30D+kit+50/1.8MkII
    Jestem strzelcem wyborowym. Zawsze strzelam na wyborach.
    Moje plgnioto.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kettler Zobacz posta
    Witam.

Chciałem się zapytać Was czy jest sens się pchać w ten o to obiektyw http://allegro.pl/item207855997_ef_3..._rarytas_.html ...

nie podoba mi się to pęknięcie pierścienia - jakby ktoś przy nim coś grzebał ...

co poradzicie?
    pozdrawiam
    Z tego zdjęcia to widać tak jakby pęknięta była przednia szyba, a nie pierścień - którą nawiasem mówiąc można bez żalu usunąć. Nie wiadomo jaką cenę ta aukcja osiągnie ale ja bym brał bez zastanowienia. to szkło to rarytas i bardzo rzadko można kupić używkę w jako takim stanie. Na eba'u ceny potrafią przebić używane 300/4 IS.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wg mnie nie warto. Widać, że obiektyw był brzydko traktowany (duże odbicia lakieru). Pytanie też ile ma lat? Za tę cenę można kupić na ebay-u egzemplarze w dużo lepszym stanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kettler Zobacz posta
    Witam.

co poradzicie?
    pozdrawiam
    Moim zdaniem w przypadku zakupu uzywanego szkla, koniecznie trzeba je samemu wziasc w lapy i sprawdzic czy jest OK. Zrobic zdjecie i ocenic.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Moim zdaniem w przypadku zakupu uzywanego szkla, koniecznie trzeba je samemu wziasc w lapy i sprawdzic czy jest OK. Zrobic zdjecie i ocenic.

Marcin
    Wydaje mi się że to konieczne. Zwłaszcza jak są podejrzenia że coś jest nie tak.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

dziwna aukcja mało zdjęć, bez podpięcia i sprawdzenia jakości fotek nie brałbym
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

szkło rewelacja - mialem taki kiedyś u siebie w stajni ale ten przód mi się nie podoba nie widomo czy nie był gdzieś walniety trzeba by było sprawdzić

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A może spadł?Bo nie rozumiem skad te uszkodzenia.
    Aparat Foto

Uprawnienia umieszczania postów