Tyle samo na tym forum uwag pozytywnych na temat tego serwisu co negatywnych. tylko niestety te negatywne sa bardziej ekspresyjne i latwiej zapadaja w pamiecZamieszczone przez jag
. Wg mnie nie masz wyboru - tylko serwis ci pomoze.
Tyle samo na tym forum uwag pozytywnych na temat tego serwisu co negatywnych. tylko niestety te negatywne sa bardziej ekspresyjne i latwiej zapadaja w pamiecZamieszczone przez jag
. Wg mnie nie masz wyboru - tylko serwis ci pomoze.
Żeby było jeszcze śmieszniej, to Piotr na swojej stronie przyznaje się do korzystania ze stajni Canona, chociaż skądinąd jest jednym z głównych forumowiczów na Forum NikonaZamieszczone przez Kubaman
Gdzie jest prawda, nie wiem![]()
serce w Nikonie, rozum w Canonie![]()
Ja osobiście nie zaobserwowałem w 1D Mark II jakichkolwiek problemów z ostrościa w AI Servo.
Natomiast mam pytanie...Ilu używasz punktów AF w tym trybie?
Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?
WITAJ
PODCZAS MECZU PILKARSKIEGO PROBOWALEM GO NA KILKA SPOSOBOW
NP/ pojedynczy srodkowy czujnik albo srodkowy wspomagany przez 7 sasiadujacych albo 13 sasiadujacych i nic nie pomaga
jesli mozesz to podaj mi numer seryjny twojego marka bo ciekaw jestem czy jest z podobnego okresu produkcji bo chcialem ocenic czy to wadliwa seria poszla czy wiekszosc tak ma
naprawde porazka
tak jak pisalem wczesniej na one shot tez potrafi ustawic ostrosc blizej niz ustawiona czujnikiem
kazde twoje uwaga jest dla mnie cenna bo posiadasz tez marka
wczesniej bylem szczesliwym posiadaczem 1d.....ktory oczywiscie tez mial jakies wady ale ostrosc z niego byla zyleta i nie bylo problemow ze sledzeniem
jag
[ Dodano: 17-03-2005 ]
yogo65, WITAJ
PODCZAS MECZU PILKARSKIEGO PROBOWALEM GO NA KILKA SPOSOBOW
NP/ pojedynczy srodkowy czujnik albo srodkowy wspomagany przez 7 sasiadujacych albo 13 sasiadujacych i nic nie pomaga
jesli mozesz to podaj mi numer seryjny twojego marka bo ciekaw jestem czy jest z podobnego okresu produkcji bo chcialem ocenic czy to wadliwa seria poszla czy wiekszosc tak ma
naprawde porazka
tak jak pisalem wczesniej na one shot tez potrafi ustawic ostrosc blizej niz ustawiona czujnikiem
kazde twoje uwaga jest dla mnie cenna bo posiadasz tez marka
wczesniej bylem szczesliwym posiadaczem 1d.....ktory oczywiscie tez mial jakies wady ale ostrosc z niego byla zyleta i nie bylo problemow ze sledzeniem
jag
Witam!
Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem. Marka kupiłem w lipcu zeszłego roku. Jeśli jestes zainteresowany numerem moge podesłac Ci go np. w mail'u. Jesli chodzi o "śledzenie" to ja osobiście nie widzę jakiegoś problemu. Ustawiam punkty AF w zależności od rodzaju obiektu. Jeśli mogę przewidzieć, lub po prostu wiem, jak będzie się poruszał obiekt to staram się używać centralnego, a jeśli nie, to zdaję się na automatykę i uzywam wszystkich 45.
[ Dodano: 19-03-2005 ]
Wg Canona w automacie AFPS wszystkie punkty AF są zablokowane z wyjątkiem centralnego. W momencie gdy aparat zaczyna "śledzić" obiekt wszystkie punkty AF się uaktywniają i aparat zaczyna tracking wszystkimi 45 punktami.
Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?