Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 117

Wątek: 1d mk III - pierwsze wrażenia

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Praktyka uczy że informacje z for gdzie można bezkarnie pisać wszystko są funta kłaków nie warte.
    To gdzie można szukać informacji o ewentualnych wadach aparatów? Na cenzurowanych forach? Na stronach producentów?

Na pewno jakiś problem z kontrolą jakości Canon ma ale to wynika pewnie głównie z faktu, że nawet ich zaskoczyła popularność tego aparatu.
    Czyli jednak zgadzasz się, że coś nie gra? ;-)
    Wg. mnie to, że się nie wyrabiają ABSOLUTNIE ich nie usprawiedliwia. Co mi z tego, że kupię nową puszkę w terminie zgodnym z zapowiedzią, jeżeli po miesiącu będę musiał ją odesłać i nie wiadomo ile czekać na nową? (bo informacje o tym, że Canon chwilowo wstrzymał dostawy markaIII też już gdzieś widziałem, ale nie mogę znaleźć linka, więc może to plotki).

Jeśli jakość zdjęć wychodzących z 1D mkIII jest tak "marna" jak zaprezentował kolega sven to mnie to wystarcza w zupełności i może być mój .
    Może jego egzemplarz miał szczęście przejść przez jakąś kontrolę techniczną? Zwyczajnie kupił za wcześnie, dopiero później się pogubili ;-)

J

sv
    Guest

Domyślnie

Jester: ja swojego mam 4 dni. za wcześnie? chyba go odeśle, jakiś zepsuty jest; foty "plastyki" nie mają i taka mała czarna gumka mi sie już od uszczelnionego korpusu odkręciła i zgubiła :-( teraz nieszczelny jest :-(
    Ostatnio edytowane przez sv ; 25-06-2007 o 21:56

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Sven fakt, musisz sie podle czuc... Koledzy ci tu jeszcze pewnie szybko
    podlicza ile to pieniedzy wydales i co wspanialego mogles za to kupic!
    Ile np. wspanialych innych aparatow, ktorymi oni tak rewelacyjne zdjecia
    robia... A tak masz ten drogi zlom...
    Ja ci tak na pocieszenie dodam, ze ta druga fotka z tym panem w czapce
    to "prawie" sie lapie na "plastyke"
    Sluchaj, nie badz egoista, podrzuc jeszcze jakiegos RAW-a do zabawy...

sv
    Guest

Domyślnie

Jasne, że czuje się do ****. jak głupek wszystkie foty z ostatniego ślubu ogladalem i co znalazlem nieostra, to sie wk..wialem. potem popatrzalem na slub z poprzedniej soboty robiony 5d i d200 i stwierdzilem, ze ilosc nieostrych jest podobna, tylko wczesniej nie szukalem :-)

Co do "plastyki". ze 135/2 to nawet olympus C4000 zrobi "plastyczne" zdjecia :-)

Wyśle Ci RAWa, jak mi sie limit na YouSendIt zwolni. Jak ostatnio zapodałem linka na forum, to mi napisali, że jak chce, to mi limit za 20$ powiększą :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 25-06-2007 o 22:20

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jester: ja swojego mam 4 dni. za wcześnie? chyba go odeśle, jakiś zepsuty jest; foty "plastyki" nie mają i taka mała czarna gumka mi sie już od uszczelnionego korpusu odkręciła i zgubiła :-( teraz nieszczelny jest :-(
    Jak miałem sześć lat to w moim przedszkolu wybuchła lokalna epidemia grypy. Zachorowały wszystkie dzieciaki, co do jednego - tylko nie ja.
    Czy z faktu, że mnie ta grypa ominęła wyciągniesz wniosek, że nikt nie zachorował? I że epidemii nie było?
    Też się z Tobą cieszę, że Ci aparat działa jak ta lala.
    Zagwarantujesz mi, że mój też będzie? Co prawda nie przymierzam się do kupna, ale pół godziny guglania raczej zniechęca do kupna TERAZ i następny tuzin Twoich fotek naprawdę tego nie zmieni.

J

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jak miałem sześć lat to w moim przedszkolu wybuchła lokalna epidemia grypy. Zachorowały wszystkie dzieciaki, co do jednego - tylko nie ja.
    Czy z faktu, że mnie ta grypa ominęła wyciągniesz wniosek, że nikt nie zachorował? I że epidemii nie było?
    Też się z Tobą cieszę, że Ci aparat działa jak ta lala.
    Zagwarantujesz mi, że mój też będzie? Co prawda nie przymierzam się do kupna, ale pół godziny guglania raczej zniechęca do kupna TERAZ i następny tuzin Twoich fotek naprawdę tego nie zmieni.

J
    :-) ja mam Ci zagwarantować, że aparat, którego nie chcesz kupić będzie Ci działał, jak go kiedyś kupisz? :-)

mam być szczery?

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    :-) ja mam Ci zagwarantować, że aparat, którego nie chcesz kupić będzie Ci działał, jak go kiedyś kupisz? :-)

mam być szczery?
    Nie. Próbuję zrozumieć, czemu w kółko udowadniasz, że Twój aparat nie ma problemów z fokusem. Ja na przykład uwierzyłem Ci za pierwszym razem.
    My tu sobie dywagujemy teoretycznie o szerszym zjawisku dotyczącym wielu INNYCH aparatów. Twój jest OK, ale z tego nie wynika, że inne są. Fakty świadczą raczej, że nie są. A ty wieszasz następne zdjęcia. Nie musisz - już parę razy powiedziałeś, że są ostre

J

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

.... i niech nikt nie próbuje mi wcisnąć że dwa razy dwa jest cztery.....
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 26-06-2007 o 10:07
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

sv
    Guest

Domyślnie

wybacz, że się udzielam, ale przeczytaj może tytuł tego wątku:-)
    on nie dotyczy "wielu innych aparatów", a wyłącznie mojego i wszystkich tych, ktorzy go uzywaja.

"My tu sobie dywagujemy teoretycznie o szerszym zjawisku dotyczącym wielu INNYCH aparatów" :-) :-) :-)

Uwaga: jesteśmy w dziale "testy sprzętu" nie dywagacje na tematy ogólne
    Ostatnio edytowane przez sv ; 26-06-2007 o 00:19

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    .... i niech nikvtnie próbuje mi wcisnąć że dwa razy dwa jest cztery.....
    http://pl.youtube.com/watch?v=TdfUk-F_28w

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów