Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 117

Wątek: 1d mk III - pierwsze wrażenia

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie Te paskudne jedynki :)

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a, co mi tam. powiesze se jeszcze pare fotek z tego złoma, skoro go już kupiłem:-)
    Gdybys ten zlom chcial wyrzucic, to powiedz gdzie? Podniose go :-P

łąbędzie marnie wyszły, ale co tam, powiesze se i tak, jako dowód, że mam pierwszego paprocha na matrycy;
    Biore z paprochem

i żeby nie było, że mam jakiś walnięty egzemplarz; mój 1d mk iii też robi nieostre fotki;

Jaaasne...mam dwa MkII i tez robia nieostre zdjecia, jesli cos spier..., ale co mi tam
    Nie mam jeszcze MkIII (moze za rok, gdy skoncze MkII), ale zrobilem kilkadziesiat fotek agencyjnym i nie widze zastrzezen. Nikt tez nic nie mowil, ze sa jakies problemy, choc i ja nie pytalem.
    Swietna maszyna!!!

i jeszcze jedna fotka specjalnie dla Chomsky'ego:
    iso 1250, fragment powiększony do 100%
    czy możesz to powtórzyć twoim olkiem e1? albo olkiem4000? przy iso 1250?
    Moim starym G1 zrobie lepsze

A tak an serio zastanawiam sie ilu z tych opowiadaczy robilo fizycznie MkIII?
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    (....)

A tak an serio zastanawiam sie ilu z tych opowiadaczy robilo fizycznie MkIII?
    Myślę że 99% nawet nie widziało MkIII w naturze , a co dopiero mówić o robieniu nim zdjęć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreon Zobacz posta
    sven Nie przejmuj sie tym co pisza zazdrosnicy. Co do innych krytykow... Jakiez to typowo polskie, nie miec czegos nawet w rekach i krytykowac, opierajac swoja "wiedze" na ogladanych "zdjecia fotografow" ktorzy wlasnie przeniesli swoje zainteresowania z malpek na DSLR...
    To napisz jaki wplyw ma narodowy charakter na jakosc fotek z markIII?

Hej Kolekcjoner! Nie trzeba widziec aparatu by sie wypowiedziec o jakosci fotek. Po to sa grupy tematyczne by dokonac analizy tych fotek, przed ewentualnym zakupem a nie po nim. Dlatego zdjecia przedstawione przez Svena sa wazne.
    Co wnosi post Wawaka tego pojac nie jestem zdolny?!!
    Pozdrawiam Chomsky.
    Analog ma "dusze".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    (....)

Hej Kolekcjoner! Nie trzeba widziec aparatu by sie wypowiedziec o jakosci fotek. Po to sa grupy tematyczne by dokonac analizy tych fotek, przed ewentualnym zakupem a nie po nim. Dlatego zdjecia przedstawione przez Svena sa wazne.
    (....)
    Ja miałem na myśli kwestie takie jak przytaczany tu "problem" z AF-em. Nie chodziło mi o jakość zdjęć. Fotki i opnia Sven-a są bardzo cenne .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-06-2007 o 15:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

sven-miałeś chyba opisac jak sprawował się korupus na weselu a nie zrobiłeś tego Napisz swoje spostrzeżenia
    Ostatnio edytowane przez panczo ; 27-06-2007 o 18:43
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    sven-miałeś chyba opisac jak sprawował się korupus na weselu a nie zrobiłeś tego Napisz swoje spostrzeżenia
    no i czy nakręciłeś jakis filmik...

sv
    Guest

Domyślnie

Wrażenia raczej pozytywne. Autofokus nieco bardziej czuły (na ciemnej sali) niż w 5d (środkowy punkt), ale różnica niewielka. D2X był tutaj lepszy. O rozpiętości tonalnej już pisałem, o ostrości też. Jednym słowem: da się tym od biedy robić zdjęcia:-) Biorąc pod uwagę kasę jaką trzeba za jedynkę zapłacić, to trochę przerost formy nad treścią i zabawka dla tych, którzy za ślub biorą powyżej 2k.

filmów nie kręciłem, choć kamerzysty nie było :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Ciekawe jest to co piszesz odnośnie AF. Myślałem, że canon w tym modelu wkońcu wyrówna do poziomu serii D2x/h
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Ciekawe jest to co piszesz odnośnie AF. Myślałem, że canon w tym modelu wkońcu wyrówna do poziomu serii D2x/h
    pod względzem szybkości af owszem. co do czułości w trudnych warunkach wydaje mi się, że jeszcze nie (nie mam teraz bezpośredniego porównania, więc to tylko moje wrażenie).

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Hm a jak jest z porownaniem do analogowcow 1v , 3 .... Bo jak dla mnie moja 3 o wiele szybciej pracuje i dokladniej niz 5D ..
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów