No i co? To tyle? Myslisz sven, ze sie wykrecisz paroma fotkami![]()
Mam kilka pytań odnośnie nowego marka i ogólnie serii 1.
-wg specyfikacji markaIII AF powienien być znacznie czulszy niż w 5d, potwierdzasz to? Chodzi mi o łapanie ostrości w ciemnych pomieszczeniach.
-szumy. Temat dość często wałkowany. Widać różnicę w stosunku do imo bardzo dobrego piątego D canona?
-Wygoda. Puszka jest duża to wiadomo. Trzyma się ją lepiej niż 5d z gripem?
-crop 1,25. Wg mnie zoomy mają wówczas bardzo fajny zakres ale niestety stałki robią się takie siakie. Potwierdzasz to? Czuć "wydłużenie ogniskowych"?
-wyświetlacz. Duż osób narzeka na ten z 30d/5d za kolory i brak możiwości oceny ostrości zdjęcia. Jak jest w najnowyszym dziecku canona?
Chyba chwilowo tyle. Jak coś przypomnę sobie będę jeszcze pisał.
EDIT///
snowboarder ma rację-my chcemy foty, pełne foty, najlepiej rawy![]()
Ostatnio edytowane przez panczo ; 30-06-2007 o 14:07
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
Kazdy chce znac odpowiedz na pytania rozniace/porownywalne puszki z serii 1 i 5D. Niestety jedyne odpowiedzi jakie dostaniemy, to SUBIEKTYWNE spostrzezenia uzytkowniow, ktore moga byc przycmione redukcja dysonansu podecyzyjnego...![]()
Panowie! niektorzy musza jeszcze zdjecia robic, zeby zarobic na te wszystkie zabawki Canona :-) mam ze 2 tys fotek z 1d mk III, ale nie mialem jecze czasu tego wywolac i poogladac.
Podesle jakiegos rawa wieczorem, albo jutro.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
panczo: na temat af juz pisalem, na temat wyswietlacza tez. co mam napisac o cropie? ze jest fajny? crop jest i tyle.
wygoda i waga? dla mnie 1 jest b. wygodna, choc moglaby byc mniejsza i lzejsza. waga nieco nizsza niz starej jedynki, ale nie jest to wielka roznica.
Najbardziej pasowalaby mi puszka designed by Bonk :-)
szumy: jest troche lepiej niz w 5d (a w 5d juz bylo fajnie), jednak plik z 5d jest wiekszy, tak wiec myslę, ze po wydrukowaniu np; obrazka 20na30 nie zobaczysz roznicy.
w sumie puszka ma wszystko to czego od niej oczekiwalem, ergonomia mi pasuje, jakosc zdjec mi pasuje. kazdy uzywa aparatu w inny sposob i kazdy z nas robi inne zdjecia. zanim kupie nowa puszke staram sie przeczytac w necie wszystko na ten temat. mniejsza wage przywiazuje do fotek jakie ludzie pokazuja. najczesciej po premierze ludzie wieszaja taki badziew, ze glowa boli. jedyna skuteczna metoda testowania to zakup puszki (zawsze mozna sprzedac). Dla mnie 1d mk III to docelowo drugie body (czekam na nowego ds lub 3).
Ostatnio edytowane przez sv ; 01-07-2007 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost
dokładnie tak, stosuję od dawna i super działa
w dodatku pomaga to przy pracy z obiektywami z takim przyciskiem (AF stop) dla trybu servo.
Jurek witaj, kope lat![]()
sven, czym ty zgrzeszyles, ze tyle kosciolow musiales odwiedzic
w tydzien? Najezdziles sie troche, nie ma co!
Chyba, ze to dziekczynne na tace dawanie, za 1D MkIII - dar z nieba
Jak dla mnie drugie zdjecie jest rewelacyjne, poza sama trescia,
ze tak powiem, te sukieneczki wyszly bomba.