Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 117

Wątek: 1d mk III - pierwsze wrażenia

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Hm a jak jest z porownaniem do analogowcow 1v , 3 .... Bo jak dla mnie moja 3 o wiele szybciej pracuje i dokladniej niz 5D ..
    moja 3 leży w szafie nie ruszana od 3 lat i chyba juz tak zostanie. jakoś nie chce mi się porównywać af w 1d mk III do wszystkich innych puszek, a zwłaszcza tych, których i tak nie będę używał :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

No i co? To tyle? Myslisz sven, ze sie wykrecisz paroma fotkami

Coś już napisał

Domyślnie

Mam kilka pytań odnośnie nowego marka i ogólnie serii 1.
    -wg specyfikacji markaIII AF powienien być znacznie czulszy niż w 5d, potwierdzasz to? Chodzi mi o łapanie ostrości w ciemnych pomieszczeniach.
    -szumy. Temat dość często wałkowany. Widać różnicę w stosunku do imo bardzo dobrego piątego D canona?
    -Wygoda. Puszka jest duża to wiadomo. Trzyma się ją lepiej niż 5d z gripem?
    -crop 1,25. Wg mnie zoomy mają wówczas bardzo fajny zakres ale niestety stałki robią się takie siakie. Potwierdzasz to? Czuć "wydłużenie ogniskowych"?
    -wyświetlacz. Duż osób narzeka na ten z 30d/5d za kolory i brak możiwości oceny ostrości zdjęcia. Jak jest w najnowyszym dziecku canona?

Chyba chwilowo tyle. Jak coś przypomnę sobie będę jeszcze pisał.

EDIT///
    snowboarder ma rację-my chcemy foty, pełne foty, najlepiej rawy
    Ostatnio edytowane przez panczo ; 30-06-2007 o 14:07
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kazdy chce znac odpowiedz na pytania rozniace/porownywalne puszki z serii 1 i 5D. Niestety jedyne odpowiedzi jakie dostaniemy, to SUBIEKTYWNE spostrzezenia uzytkowniow, ktore moga byc przycmione redukcja dysonansu podecyzyjnego...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    No i co? To tyle? Myslisz sven, ze sie wykrecisz paroma fotkami

Panowie! niektorzy musza jeszcze zdjecia robic, zeby zarobic na te wszystkie zabawki Canona :-) mam ze 2 tys fotek z 1d mk III, ale nie mialem jecze czasu tego wywolac i poogladac.

Podesle jakiegos rawa wieczorem, albo jutro.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    panczo: na temat af juz pisalem, na temat wyswietlacza tez. co mam napisac o cropie? ze jest fajny? crop jest i tyle.
    wygoda i waga? dla mnie 1 jest b. wygodna, choc moglaby byc mniejsza i lzejsza. waga nieco nizsza niz starej jedynki, ale nie jest to wielka roznica.
    Najbardziej pasowalaby mi puszka designed by Bonk :-)

szumy: jest troche lepiej niz w 5d (a w 5d juz bylo fajnie), jednak plik z 5d jest wiekszy, tak wiec myslę, ze po wydrukowaniu np; obrazka 20na30 nie zobaczysz roznicy.

w sumie puszka ma wszystko to czego od niej oczekiwalem, ergonomia mi pasuje, jakosc zdjec mi pasuje. kazdy uzywa aparatu w inny sposob i kazdy z nas robi inne zdjecia. zanim kupie nowa puszke staram sie przeczytac w necie wszystko na ten temat. mniejsza wage przywiazuje do fotek jakie ludzie pokazuja. najczesciej po premierze ludzie wieszaja taki badziew, ze glowa boli. jedyna skuteczna metoda testowania to zakup puszki (zawsze mozna sprzedac). Dla mnie 1d mk III to docelowo drugie body (czekam na nowego ds lub 3).
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-07-2007 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    w sumie puszka ma wszystko to czego od niej oczekiwalem, ergonomia mi pasuje,...
    Sven, tylko jedno pytanie z mojej strony. Czy MkIII posiada wreszcie blokadę AF, coś na kształt blokady ekspozycji (*) ? Bo jeśli nadal nie, lub jeśli jest to związane tylko z dobiegaczką jak w 30D, to dla mnie osobiście wielki zawód.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jurek: w 20d (w 30d chyba też) można to idealnie rozwiązać przenosząc funkcję ustawiania ostrości na gwiazdkę z tyłu...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dokładnie tak, stosuję od dawna i super działa
    w dodatku pomaga to przy pracy z obiektywami z takim przyciskiem (AF stop) dla trybu servo.

Jurek witaj, kope lat
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-07-2007 o 22:16

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

sven, czym ty zgrzeszyles, ze tyle kosciolow musiales odwiedzic
    w tydzien? Najezdziles sie troche, nie ma co!
    Chyba, ze to dziekczynne na tace dawanie, za 1D MkIII - dar z nieba
    Jak dla mnie drugie zdjecie jest rewelacyjne, poza sama trescia,
    ze tak powiem, te sukieneczki wyszly bomba.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów