Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Obiektywy do 5D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ja bym wziął albo EF 100 2.8 Macro USM albo 85 f/1.8 USM różnica w f nieduża, oba szkiełka zacne - na Twoim miejscu wziąłbym 100mm i 50/1.4
    do tego 70-200 jest ok, ten EF 35-350mm f/3.5-5.6L USM jest jakoś mało popularny i chyba to dość stara konstrukcja, o EF-s Ci napisali, jako szeroki zoom to jedynie 16-35L ale to chyba ponad budżet będzie.. sigm i tamronów nie proponuję bo nie..

Cytat Zamieszczone przez rubio Zobacz posta
    ...jest dla mnie nieco smieszne ze ktos kto zaopatrzyl sie w 5d - jakby nie patrzec puszke zaawansowana- nie wiec co do niej podczepic a co gorsza, chce podpisac pod FF obiektyw EF-S; jestes jakis podstawiony by nas zalamac czy cos?...
    Dlaczego, jeśli ktoś robił analogiem to skąd ma to wiedzieć - w większości opisów przy EF-s jest napisane że to szkła dedykowane do cyfrowych korpusów Canona a w zdecydowanej mniejszości sa już informacje że tylko do puszek z cropem.. poza tym są też tacy (wiem że trudno,nam onanistom sprzętowym w to uwierzyć) którzy robią zdjęcia a sprzęt traktują jak inni młotek bądź wiertarkę (czytaj - jako sprzęt do pracy)..

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 04-10-2008 o 11:03
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów