Pokaż wyniki od 1 do 10 z 207

Wątek: Obiektywy do 5D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    Nie ma co się łudzić, dopóki konkurencja (Sony, Kodak lun Fuji) nie wypuści na rynek swoich matryc FF, o upowszechnieniu tych od Canona nie ma co marzyć i ceny 5D i ewentualnych następców nie będą jakoś dramatycznie spadać. Matryce APS (a więc też obiektywy EF-S) nie znikną więc szybko z rynku, tak jak nie znikną obiektywy niezależnych producentów projektowane wyłącznie pod ten format. To sie po prostu opłaca, bo pozwala za mniejsze pieniądze oferować jaśniejsze szkła i tańsze body. I pewnie w końcu stanie się standardem jakim był mały obrazek. A FF będzie pewnie na rynku dla ambitnych amatorów i profi i będzie spełniało rolę średniego formatu. Amen
    Sony już ponoć coś wypuszcza na FF. Co do cen szkieł EF-S to wcale nie są takie tanie. Chyba że mówimy o kitowych, których jakość pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi o standard w fotografii cyfrowej to uważam dokładnie odwrotnie. APS pójdzie do lamusa. Dla mas będzie FF, a dla zawodowców wielkoformatowe matryce nad którymi pracują teraz inżynierowie w laboratoriach.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    ... Jeśli chodzi o standard w fotografii cyfrowej to uważam dokładnie odwrotnie. APS pójdzie do lamusa. Dla mas będzie FF, a dla zawodowców wielkoformatowe matryce nad którymi pracują teraz inżynierowie w laboratoriach.
    obyś miał rację, ale niestety historia pokazuje coś zgoła innego, ponieważ na przestrzeni wieków format klatki cały czas maleje...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    obyś miał rację, ale niestety historia pokazuje coś zgoła innego, ponieważ na przestrzeni wieków format klatki cały czas maleje...
    Tak mi się zdaję że marketing tu działa mocno i chęć do miniaturyzowania wszystkiego może zwyciężyć. Zwłaszcza że póki co nadal duże matryce są bardzo drogie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Sony już ponoć coś wypuszcza na FF....
    Coś wiesz konkretnego na ten temat? Jakoś nie obiło mi sie o uszy. Nie cierpię tej firmy, ale FF od Sony zmusiłoby Canona do wpadnięcia FF w moje ręce....
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów