Cytat Zamieszczone przez forest666 Zobacz posta
Drogi kolego rubio - w 100% Twój osad jest zrozumiały przeze mnie. W wirze przeglądania obiektywów zapędziłem się za daleko i rzeczywiście dałem caiła w tym przypadku. Natomiast pytanie o obiektywy na forum to chyba rzecz w pełni rozsądna, ponieważ opisy techniczne jak i cena powie mi tylko część prawdy o obiektywie, natomiast ktoś kto miał z nim styczność lepiej będzie wiedział czy obiektyw wart jest zachodu).
Chodzi mi o to ze przymierzasz sie do sprzetu w pelni profesjonalnego, najwyzszej polki Canon'a a zachowujesz sie jakbys mial minimalne jelsi nie zerowe pojecie o tym co chcesz kupic. Pachnie snobizmem poprostu. Sytuacja gdy ktos przesiada sie nagle na sprzet mega mega by wszyscy widzieli ze ma co ma jest wysoce irytujaca a na taka owa zakrawa. W kazdym przypadku opisania obiektywow EF-S jest odnosnik ze to tylko pod APS-C, katalogi Canon, str w necie, nie wyobrazam sobie ze ktos kto inwestuje w taki sprzet, co wiecej juz ma cos profesjonalnego (5D) nie wie tego. Na koniec napisze: wybaczcie maly OT.