Do takich zdjec (bez ruchu) zabieram statyw/monopodZamieszczone przez Vitez
![]()
A Ty co zrobisz jak trzeba bedzie czlowieka sfocic? Zamrozisz go? :wink:![]()
Do takich zdjec (bez ruchu) zabieram statyw/monopodZamieszczone przez Vitez
![]()
A Ty co zrobisz jak trzeba bedzie czlowieka sfocic? Zamrozisz go? :wink:![]()
Wezme inne szklo, uzyje lampy. Jak ani jedno ani drugie niemozliwe to zrezygnuje ze zdjecia - nie jestem az takim maniakiem by plakac nad niewykorzystanym zdjeciem zyciaZamieszczone przez Pikczer
.
Poza tym IS jest lzejszy i poreczniejszy od statywu/monopoda.
Btw zauwazyles w mojej wypowiedzi wspominke o 105mm? Nadal uwazam ze niemozliwe w 24-70, niezaleznie od statywu/monopodu.
Jest jeszcze cropszopMegapixeli dzis duzo a bedzie jeszcze wiecej.
...
z autopsjiZamieszczone przez Cichy
zostaw bokeh w spokoju, ustaw tę flaszke przy krawędzi, skręć szkło do 2,8, dalej to fajne szkło?Zamieszczone przez Cichy
nie ten aparat ;-)Zamieszczone przez MMM
Witam! Czy może ktoś mi pomóc i napisać, które szkła - szczególnie stałki 24/2.8, 28/2.8, 35/2.0, 50/1.4 i 1.8, 85/1.8 będą sobie radzić z 5d. Generalnie prosiłbym o rekomendacje szkieł do pełnej klatki, ale najdroższe elki nie wchodzą w gre...póki co :neutral:
Niektóre z tych szkiełek znajdziesz w tych testach:
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/10
Zdaję sobie sprawę, że to tylko testy, ale mogą pomóc przy ocenie rozdzielczości, winietowania, itp. parametrów.
Na pewno ciekawsze byłyby sample i opinie użytkowników, ale póki co - lepszy rydz niz nic ;-)
Dzięki za linka, tylko, że większość z nich testowana była na 20d![]()
85/1.8 to strzal w dziesiatke z 5D. bedziesz zadowolony na 100%
Martwię się trochę o 50-tki, niezbyt przychylne opinie słyszałem. Czy 1.4 będzie zdecydowanie lepsza od 1.8?
Weź 50/1,8. Ja mialem 50/1,5 i troche byklem rozczarowany ostroscia i rysunkiem przy 1.4-1.6. To szklo niewatpliwie ma zalete pieknego bokeh, ale ostrosc to tak dopiero przy 1,8 zabija. Wiec spokojnie polecam 3x tansze szklo 1,8.