Vitez, albo ja sie jeszcze nie obudzilem i oczy mnie oszukuja ...albo ten Twoj Tamronik do f5.6 jest 'lekko' mydlany![]()
Vitez, albo ja sie jeszcze nie obudzilem i oczy mnie oszukuja ...albo ten Twoj Tamronik do f5.6 jest 'lekko' mydlany![]()
Widze, że jednak nie tylko moje kaprawe oczy nie dostrzegają ostrości w fotkach Viteza. Dziwne, przecież po małym przymknięciu Tamron jest ostry...![]()
Co prawda nie rzucałem , ale pewnie za mocno wcisnąłem tylną soczewkę i stąd moje problemy. Jutro będę wiedział czy się da naprawić czy nieCos ty z nim zrobil ze tak go uszkodziles?
Pozdrawiam
Eee, no bez przesadyzmu... Vitez przecież napisał: to są cropy!![]()
ale to moj 18-55 robi ostrzejsze fotyZamieszczone przez muflon
(oczywiscie cropy)
A co to ma do rzeczy? Cropy też mogą być ostreZamieszczone przez muflon
![]()
http://canon-board.info/viewtopic.ph...c&start=90
tym bardziej ze robil je z lampa ...powinny byc teoretycznie bardziej ostre (zastanawiam sie tylko po co w takim przypadku ISO 800 i dlaczego z reki skoro w stopce widnieje "Manfrotto 055ProB+141RC, 681B+234RC"![]()
)
ale to są cropy z miejsca, które było nieostre![]()
pozdrawiam
A już się martwiłem, że mój tamron nie jest ostry...
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
Ja wiem, ze ten Tamron nie jest 8. cudem swiata (wiem, bo mam :wink, ale bez przegiec... ;-) U mnie tak "ostry" obiektyw dlugo by nie popracowal ;-)
Jedyne wytlumaczenie dla tak marnego wyniku testu upatruje w tym, ze zdjecie jest poruszone... choc przy 1/100s i ogniskowej 75mm trzeba miec rekordowego kaca, zeby poruszyc zdjecie ;-) Albo kiks AF, nie mam pojecia...
Jesli to crop ze srodka kadru, to az boje sie zapytac jak narozniki wygladaja... ;-)