Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 75-300 IS USM i Canon 70-300 IS USM

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na Allegro znalazłem takie aukcje:

http://www.allegro.pl/item206988308_...gwarancja.html
    http://www.allegro.pl/item206398169_...owy_gwar_.html

Sprzedawcy raczej mają dobrą opinię wśród forumowiczów CB więc z legalnością w przypadku tych szkieł też jest chyba ok...

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Dla mnie sprzęt bez faktury to lewizna i oszustwo. A bezdotykowe zakupy to dodatkowe ryzyko (ale to już jestem w stanie przełknąć). Poza tym takie "podmioty" jak na allegro to nie są dla mnie kontrahenci. Nie wiem skąd oni biorą te obiektywy, ale odziwo dla odmianny żaden normalny sklep (internetowy lub stacjonarny) nie jest wstanie sprzedać tego obiektywu od ręki a oczekiwanie może sięgać miesięcy a co bardziej wylewni mówili że lat. Obdzwoniłem wielu, bardzo wielu. Pewnie w Wawie, Wrocławiu, Trójmieście gdzieś tam mają z własnego imporu, ale ja niestety na Śląsku lub w Małopolsce nie jestem w stanie kupić. Słyszałem, że niektórzy mają sposób na sprzedawanie tych szkieł (nawet na gwarancji!) po... rozłożeniu kita (podobno z 5d), ale oryginalnego pudła toto nie będzie miało (czyli kodu do promocji również). A skoro kit z 5d, to chociaż nie słyszałem o takim zestawie albo przynajmniej nie pamiętam - musi to być raczej import spoza Polski.
    Jasne, że gdybym się uparł to móglbym gdzieś upolować taki sprzęt w dowolnym stanie, wieku czy konfiguracji (choćby to allegro) ale mam to poczucie, że już najwyższy czas, żeby klient nie musiał kombinować i trudzić się i sapać, żeby ktoś łaskawie od niego przyjął ponad 2K w gotowiźnie...

Oczywiście możliwe, że nie sprawdziłem wszystkich możliwości i właśnie dlatego tu się dopisałem, żeby ewentualnie ktoś życzliwy zaprzeczył i wskazał mi dogodny i cywilizowany sposób zakupu tego szkła z pełną dokumentacją zakupu i serwisową, instrukcją obsługi, opakowaniem, z bezpiecznym numerem serii (http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=11922) itp???
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Swego czasu bez problemu można je było nabyć w Foropanoramie w Krakowie, dzwoniłeś tam?

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

W cyfrowe.pl jest to szkło (Canon 75-300 mm f/4.0-f/5.6 EF IS USM) za 1989 zł, dostawa gratis, więc nie wiem czy warto sie wbijać w te aukcje. Choć trzeba czekać, tak jak ewg napisał... Polecam ceneo.pl, albo inne wyszukiwarki cen.
    Ostatnio edytowane przez drJolo ; 21-06-2007 o 13:32
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drJolo Zobacz posta
    W cyfrowe.pl jest to szkło (Canon 75-300 mm f/4.0-f/5.6 EF IS USM) za 1989 zł, dostawa gratis, więc nie wiem czy warto sie wbijać w te aukcje. Choć trzeba czekać, tak jak ewg napisał... Polecam ceneo.pl, albo inne wyszukiwarki cen.
    No ale na tych aukcjach to masz 70-300 a nie 75-300, za stówkę masz nowszy model i podobno lepszy imho jednak warto. U Gandiniego kupowałem i było OK natomiast nie miałem potrzeby korzystania z gwarancji więc nie wiem jak to w praktyce u niego wygląda.

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    No ale na tych aukcjach to masz 70-300 a nie 75-300, za stówkę masz nowszy model i podobno lepszy imho jednak warto. U Gandiniego kupowałem i było OK natomiast nie miałem potrzeby korzystania z gwarancji więc nie wiem jak to w praktyce u niego wygląda.
    No tak, masz rację. 70-300 na ceneo zaczynają się od 2119 zł: http://www.ceneo.pl/142672

a kupując do końca czerwca można dostać zwrot 190 zł.
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Domyślnie

Swego czasu bez problemu można je było nabyć w Foropanoramie w Krakowie, dzwoniłeś tam?
    Mam wrażenie, że mailowałem do nich, ale nie jestem pewien, bo wywaliłem odpowiedzi negatywne wiec jutro jeszcze zadzwonię. Dzięki! ;-)

Cytat Zamieszczone przez drJolo Zobacz posta
    a kupując do końca czerwca można dostać zwrot 190 zł.
    W teorii - jak zdążysz... :/

Domyślnie

Co o tym myslicie, cena chyba dobra, tylko czy nie za dobra....
    http://www.allegro.pl/item208383588_...azagrosze.html

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Potwierdzam! Wczoraj przy mnie gość kupował tam właśnie ten obiektyw (70-300). Ceny niestety nie znam. Adres - Kraków, ul.Sławkowska 12 (tel. gdzieś w internecie znajdziesz).

Domyślnie

No to minął już tydzień od złożenia tam zamówienia. Tydzień temu w sklepie byli optymistami. - Wygrał... mój pesymizm. :neutral:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów