Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kodak T-MAX Jaki czas?????

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Kodak T-MAX Jaki czas?????

Witam! Mam taki problem gdyż zamówiłem 10 szt. filmów kdak t-max.Jak wiadomo możan go wywoływać w procesie tradycyjnym (koreks). Mam tylko pytanie jaki czas wybrać jego wywoływania bo na Hydrofenie nie jest wyszczególniony. Mój kumpel kiedys wywoływał i mówi że miał problemy.

Prosze o szybką pomoc

Iktorn92

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Nie ma tego wywoływacza nawet tutaj http://digitaltruth.com/devchart.html a dotychczas większość czasów tam znajdowałem Może lepiej standardową kombinację tmax + D-76, czy Hydrofen ma jakieś specjalne właściwości?
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Nie hydrofen to przecież Fomy jest żadna rewelka ale tani.... hcodzi tylko o czas bo nie chce dac np. 10 min a tu mi niedowoła. A t-max to przeciez t-rix wiec.......poszukam jeszcze

Uzależniony

Domyślnie

Hydrofen to b. dobry wywoływacz. Zwłaszcza jeśli zestawisz sobie sam. Ja stosowałem porcję na 1l. rozpuszczaną do 2l. i wywoływałem 7 - 8 min. A może źle pamiętam? To jednak cholernie dawno było
    Takie znalazłem w necie, może pomoże: http://www.volny.cz/igorpodly/docki9/ciemnia4.pdf

Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Znalazłem już na stronie fotonegatyw.pl i na stronie producanta w pdf o filmie i tam wszystko jest. Wielkie dzieki za pomoc w tak błyskawicznym czasie. WIELKIE DZIĘKI!!!!!!
    Wiem ze hydrofen jest ok sam uzywam trochę czasu ale nie jestem pewien czym będę robił bo kumpel ma po ostatnim ślubie w koncentracie jakąś Fomę. Ja sam mam w piwnicy Agfe neutol 4X1l a z jednej chyba dwa litry wychodzi i 5l utrwalacza do papieru agfy 1:11 także sporo i chyba sam nigdy tego nie przerobie...... pozdrawiam!

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Nie pamietam dokładnie w czym wywoływany był mój Tmax, ale czas był 8m30sec.
    Jak dowiem się tylko w czym było wołane to dodam tu info
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak zaznaczę, że T-Maxy trzeba nieco mocniej utrwalać, ja utrwalilem tyle, ile stało na utrwalaczu i został mi brunatny barwnik na emulsji. Doutrwalilem i jest git

Uprawnienia umieszczania postów