a więc róznie jest z AA, zrobiłem moze 300-350 fotek na 6 sztukach GP 2700 mAh w gripie - albo bo są nowe i raz tylko naładowane i będzie lepiej ;-) albo .. czeka mnie kupno zamiennika NB-2LH
a więc róznie jest z AA, zrobiłem moze 300-350 fotek na 6 sztukach GP 2700 mAh w gripie - albo bo są nowe i raz tylko naładowane i będzie lepiej ;-) albo .. czeka mnie kupno zamiennika NB-2LH
Kiedyś z ciekawości do koszyczka dałem 6 aku i powiedziałem że nigdy więcej. Jak zrobiłem 1 zdjęcia to aparat się wyłączył. I musiałem aku wyciągnąć i włożyć i znowu 1 zdjęcie i tak w kółko.
ja używam gripa z dwoma oryginalnymi akumulatorkami. sprawują się rewelacyjnie - 2000+ zdjęć na jednym doładowaniu.
:}
Właśnie kupiłem nowego gripa Canona BG-E3 i zastanawiam się na czym dłużej będzie pracował aparat (350D) - na dwóch bateriach Canona, czy może dłużej na 6 akumulatorach AA? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii? Zastanawiam się po prostu co dokupić do zestawu - dodatkową baterię, czy paluszki.
Najlepiej dokupić baterię oraz paluszki (akumulatorki). Jak masz dodatkową lampe błyskową to możesz paluszki do niej wykorzystać a baterie bedziesz zawsze miał w zapasie.
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
Dobra koncepcja, ale chwilowo nie chcę szaleć z wydatkami, dlatego ponawiam pytania - co wg waszego doświadczenia trzyma dłużej - paluszki czy baterie?
zadne z wymienionych najlepiej dzialaja akumulatorki dedykowanepaluszki czy baterie
ale zeby nie byc goloslownym to imho najlepiej dziala:
akumulatorek dedykowany canona w body
akumulatorek zamiennik z tych drogich czyli hahnel, gp, hama ale w body... czyli >60pln
akumulatorek zemiennik w premium gold
akumulatorek zamiennik "cala reszta" czyli maxcele nonamy itp itd
potem ta sama lista ale w gripie orginalnym, przy zalozeniu ze wkladamy tylko jeden
potem w gripie chinskim