Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Jak zorganizować plener?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie Jak zorganizować plener?

Posiadam niewielki kameralny ośrodek z pensjonatem dla koni. Mam pytanie. Jak zorganizować plener fotograficzny? Czy znaleźliby się chętni do tak miłego tematu jakim są konie i śliczne okolice mazowieckiej ziemi, co musiałabym zapewnić uczestnikom?

http://www.stajniadabrowa.eu

Przepraszam ale nie wszystkie podstrony są gotowe a fotki mało aktualne i kiepskie.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Wejdz na ta strone http://www.foto-przyroda.pl/ w zakladce plenery znajdziesz opisy jak one wygladaja i z tego bedziesz mogla wywnioskowac wymogi organizacyjne

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Sposób organizacji zależy od tego co chcesz osiągnąć. Czy chcesz dzięki temu uzyskać ciekawe fotki do Twojej strony, czy chcesz zrobić to dla zarobku lub są inne powody. Określenie celu determinuje sposób przygotowania pleneru a reszta pozostaje do dyskusji.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Może Cię to zdziwi, a może nie. Nie dla zarobku, nie dla zdobycia fotek czy reklamy. Raczej dlatego, że sympatyzuję z różnymi artystami. Brałam udziały w plenerach malarskich. Chcę nawet jeden zorganizować ale do tego trzeba się przygotować jeszcze lepiej. Malarze mają bardzo duże potrzeby przestrzeni i spokoju. W czasie rozkłada się czasami nawet na dwa, trzy tygodnie. Prace powstają powoli, to mozolna sztuka. Pomyślałam o plenerze fotograficznym gdyż posiadam własne dość atrakcyjne miejsce. Przynajmniej tak mi się wydaje. Sama jestem amatorką fotografii i byłoby mi bardzo miło móc podpatrywać i porozmawiać z innymi czy to zawodowcami czy amatorami. Można też zorganizować wystawę poplenerową, można stworzyć poplenerową galerię, można... Tego "można" to się nazbiera i więcej, tylko czy byliby chętni.
    CYNIG - dzięki za linka, na pewno się przyda.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym sie (w dwoch osobach) pisal na plener w takim miejscu .

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli termin bedzie mi pasowal to ja rowniez

Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

To jeszcze mi powiedzcie co musicie mieć zapewnione aby przyjechać. Czy interesują Was tylko te tematy, które wymieniłam, czy może chcielibyście żeby jeszcze coś zorganizować? Dostęp do komputera w razie czego dam, prądu pod dostatkiem, jakieś miejsce na swoje rzeczy też będzie. Do jedzenia mogę zapewnić jakieś wiejskie żarcie, że się tak wyrażę. Ognisko, bigos czy żurek i te sprawy. Aaaaaaa... jeszcze bym zapomniała... niedaleko jest lotnisko paralotniarzy itp. To też fajny temat.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Marta, podejdz do tego nieco inaczej. Opracuj konkretna "oferte" podaj w jakim terminie, glowne atrakcje tematyczne, warunki zakwaterowania, zasady zywienia, sprawy dojazdowe i parkingowe. Potem podaj to do wiadomosci z jakims wyprzedzeniem (moim zdaniem minimum 1 miesiac a lepiej 2) chetnych wciagaj na liste. Okolo 2 tygodni przed terminem bedziesz wiedziala czy masz wystarczajaca ilosc ludzi czy nie i wtedy na 100% klepniesz impreze. Z doswiadczenia wiem ze i tak na koniec nie przybywa okolo 30% tych co sie zadeklarowali.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

może w grę wchodziłyby soboty i niedziele (lub np. od piątku po południu) to wolne na ogół dni od pracy (przynajmniej dla niektórych) ja chętnie przyjadę
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

W okolice Wawki to i ja dojadę mam niedaleko a chętnie spotkam ekipę z CB:wink: :-P
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów