Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
racja.
...ktos kto umie robic zdjecia,zrobi dobre zdjecie 300D z kitem,a ktos kto marudzi,ze 400D jest do bani bo "jakos mi nie pasuje" ... to i jedynka nie pomoze.z 5cioma Lkami w plecaku.
Zdjęcia można i robić aparatem otworowym i można powiedzieć ze tym też sie da zrobić zdjęcie koniom, tylko poco sie katować. Jasne ze można robić zdjęcie 300D i będą ładne ale nie zaprzeczysz że taki aparat lubi się mylić i do pewności mu daleko. Wybaczcie ale odniosę sie do fotografii analogowej. Dlaczego profesjonaliści kupowali drogie lustrzanki skoro i w taniej i w drogiej mógł być założony ten sam film i dawać taką samą jakość obrazów? Bo chcieli mieć pewność że sprzęt nie nawali jak będą go potrzebować i poprawnie naświetli zdjęcie i ustawi ostrość i odsetek zepsutych zdjęć z winy sprzętu był jak najmniejszy!! . Ja mam aparat jak i obiektyw amatorski i wiem że ten sprzęt lubi się mylić z reszta każdy posiadacz tego sprzętu na pewno tego doświadczył.. Oczywiście ktoś może napisać ze można manualnie przeostryć ale w sytuacjach szybkozmiennych nie ma na to czasu.

Osobiście myślę że 1D MKIII będzie szybszy ale jedynie gdy będą do niego zapięte naprawdę dobre szkła by wykorzystać jego możliwości. I wydaje mi się by troszkę jeszcze poczekać aż pojawią się jakieś testy tego aparatu bo jak narazie to jest jeszcze duża nowość.