Pokaż wyniki od 1 do 10 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    A ja trochę odnoszę wrażenie, że niektórych szlag trafia, że dziewczyna ma taki dylemat zakupowy i w dodatku ze ośmieliła się do tego publicznie przyznać. Zadała w miarę konkretne pytanie: "Który z tych aparatów sprawdzi mi się lepiej w warunkach trudnych". Jednocześnie jak byk napisała w pierwszym poście, że zamierza kupić odpowiednie szkła. A tu cała kolekcja odpowiedzi zbawiających zainteresowaną od onanizmu sprzętowego i sugerujących, że podepnie do marka jakiś słoik. A tak BTW w końcu 1ką też da się chyba zdjęcia tym koniom zrobić?
    Nikt jej nie zabrania kupowac :-) Ale z jej wypowiedzi wynika, ze nie ma do konca zdefiniowanych potrzeb i brak jej swiadomosci mozliwosci roznego sprzetu, wiec na wszelki wypadek chce kupic najlepsza puche. Obecna jej wiedza i potrzeby/checi zakupowe sa ekstrapolacja niezbyt wyrafinowaneo zestawu i doswiadczen z nim. Wiec pojawily sie sugestie o kolejnosci zakupow, ktora to kolejnosc moze wyklarowac potrzeby i pozwoli lepiej poznac sprzet. Co zaowocuje lepsza decyzja w sprawie puszki (30D/5D/1D).
    Na kupnie topowych szkiel nie straci. Jakies tam body ma. Pobawi sie ze szklami z miesiac zdecyduje, ktora puszka jej potrzebna. Moze nawiaze znajomosci na forum i ktos jej da do reki dana puszke zeby sie pobawic.
    Oczywiscie moze kupic L-ki i Marka. ALe moze tez to zrobic inaczej i byc moze zaoszczedzic pieniedzy.

Marcin
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Siedząc dzisiaj na padoku z końmi i obserwując je przemyślałam parę waszych uwag. 90% mojego przekonania skłania mnie za 1D.
    Wzięłam pod uwagę:
    -obudowę (wykonanie, szczelność)
    -szybkość
    -tematy przeze mnie najczęściej robione
    -warunki
    - itp
    Ja wiem, ze jest silna presja psychiczna kupic najlepszy sprzet. Kupisz co zdecydujesz. Ale,
    - obudowa, szczelnosc
    Cos, 30D, 5D to naprawde solidne aparaty. Ludzie donosza, ze robili w naprawde kiepskich warunkach tym zdjecia, i nie bylo problemow. Nie demonizowalbym wiec uszczelnien. Nice to have, ale jak nie robisz zdjec przez 2 godziny na stadionie, gdy leje deszcz, to byc moze to przerost formy.
    - szybkosc. Masz wolne szklo i body co potrafi 3 kl/s. Gwarantuje, ze L-ka z 30D by Cie pozytywnie zaskoczyla :-)

Na tym forum jest mnostwo ludzi z Wawy. Takze ja ;-)
    Moze sie z kim umowisz, uzyjesz sprzetu. W pierwszy tydzien lipca bede mial tydzien wolnego. Z checia popstrykam konie :-) Sprawdzisz jak dziala 5D, 70-200L4, 24-70L.

[/QUOTE]
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 20-06-2007 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uprawnienia umieszczania postów