Pokaż wyniki od 51 do 60 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radzio Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem jak ma już taki budżet to lepiej zainwestować w jakieś super szkło. Miałem okazję przypiąć kilka "L" i różnica jest kolosalna. AF śmiga potwornie. Raz znajomy fotograf z gazety (którego pozdrawiam ;-)) podczas imprezy tanecznej pożyczył mi na kilka minut 70-300L 2.8 albo 70-200L 2.8 (już nie pamiętam) i normalnie szok, z moją Sigmą 70-300 mordowałem się potwornie, gubiła AF, a to za ciemna, a z "L" - pyk pyk i zdjęcie lux.
    Przecież ma zamiar oprócz body kupić dobre szkła (i jak już to było 70-200 2.8)
    Cytat Zamieszczone przez radzio Zobacz posta
    Dlatego imo lepiej zacząć od obiektywu. A prawda jest taka, że to nie aparat robi zdjęcie tylko ten kto ów aparat trzyma w ręce. Mimo trudności z obiektywami udało się pstryknąć kilka unikalnych i pięknych fotek ;-).
    Uwielbiam takie gadanie. Szczególnie w odniesieniu do sportu i np foto zwierząt. Jasne że czasem coś wyjdzie tylko nie wszystkich zadowala procent tego co nie wyszło bo brakło klatek ewentualnie kolejna część odpadła bo AF nie wyrobił.
    Tam gdzie zaczyna się liczyć ułożenie nóg, skrzydeł czy łebka szybkości zawsze brakuje (te 10kl/s powinno już starczyć ).
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-06-2007 o 11:30
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów