Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
Motocykl jest przewidywalny, konie nie bardzo, ale zdjęcia mi się podobają. Na razie nie mam kogo poprosić o użyczenie obiektywu, o którym mówisz do potestowania. Aparat i tak chcę kupić , kwestia tyko jaki. Obiektywy oczywiście obowiązkowo i nad tym pewnie pozastanawiam się dłużej. No cóż... troszkę kosztują dobre szkiełka, a na jednym nie może się skończyć. Nie jestem i nigdy pewnie nie będę zawodowcem ale chciałabym mieć przyjemność z robienia zdjęć dobrym i przyjemnym w użytkowaniu sprzętem. Naprawdę lubię fotografować chociaż brak mi jeszcze pewnych umiejętności. Strasznie trudno jest mi się przestawić jeszcze na cyfrowe, że tak powiem spojrzenie. Pierwszym aparatem był zenit fotosnajper, jakieś fiedy, praktica po canona włącznie. Wtedy większość zdjęć wychodziła mi ostra pomimo manualnych obiektywów. Nie miałam problemów z jasnością szkła bo było ich zdecydowanie więcej do wyboru. Teraz jakoś przy tym 400D mnożą mi się niezadowolenie. Chyba się starzeje.
To mamy tak samo, dużo analogiem i teraz od 2ch lat cyfra..
Co do użyczenia to jak będzie wiadomo w jakiej części polski/świata mieszkasz to jest duża szansa że ktoś z okolicy się znajdzie - a że masz do dyspozycji jeszcze całą stadninę modeli to tym bardziej więc polecam uzupełnienie profilu..
Wracając do głównego tematu:
Z marnymi szkłami (a takie niestety posiadasz) żaden aparat nie będzie robił dobrych zdjęć (pomijając czynnik ludzki) bo co z tego że podepniesz do 1D i jego super szybkiego AFa słabe, wolne szkło sigmy.. 400D ma nie najgorszy AF i jak podepniesz szybkie skiełko to aparat dostanie jak koń ostrogą do tego weź pod uwagę że szkła praktycznie nie tanieją a puszki i owszem.. 5D nie ma super hiper AFa a 1DmkIII jeszcze nie ma długo na rynku i w zasadzie nie ma za dużo miarodajnych informacji..
i za pare miesięcy stanieją jeszcze bardziej..
Ale z Twojego uporu widze że koniecznie chcesz kupić nową puszkę.. co cóż.. jak kobieta się uprze to nic jej nie przekona..

Pozdr
Artur