chyba troche dramatyzujesz, mam dosyc sporo doswiadczen z kupowaniem i sprzedawaniem na ebay.co.uk na wyspach i tak to tutaj dziala (a jak kupisz w sklepie dla idiotow TV i sie popsuje to tez dzownisz do nich zeby ci go zabrali z domu, chyba raczej sam odstawiasz do miejsca zakupu), moich kilka uwag:
- po pierwsze czytaj uwaznie to co jest napisane w aukcji a tam stoi jak wol (Buyer is responsible for the shipping cost of return postage. Shipping and insurance costs will not be refunded.)
- po drugie nie chce mi sie wierzyc ze wysylka tak malego przedmiotu do HK kosztuje 150$ :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: wlasnie sobie sprawdzilem na www.royalmail.co.uk ze wysylke paczki do 0,5kg zaplacilbym z UK okolo 8-12Ł a wiec nie wiem skad ci sie urodzilo 150$ :LOL: no chyba ze to cena za kuriera ktory jedzie z polski na rowerze
ja wiem ze IVrp to prawie III swiat ale bez przesady, nie sadze zeby poczta polska skasowala cie wiecej niz krolewska
- po trzecie kupujac na ebay z HK ryzyko masz wliczone w cene, moze sie trafic tak ze kupisz 10 szkiel i zaoszczedzisz na nich kupe kasy a moze i tak jak tobie ze kupisz bzdeta i trafi sie cos innego, poprostu przed dokonaniem zakupu trzeba do ceny doliczyc ryzyko jakie jest zwiazane z kupowaniem z 2 konca swiata
- po czwarte polecam jak najbardziej ebay.com ale ludizom myslacym i uwaznie czytajacym warunki aukcji, przyzwoita znajomosc angielskiego tez sie przydaje