Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: problem z gripem 20D - zasilanie przy otwartej klapce

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie problem z gripem 20D - zasilanie przy otwartej klapce

Witam, mój 20D ma już 2,5 roku więc pojawiaja się drobne dolegliwosci zwiazane wszędzie wchodzącym kurzem.
    Pierwszy problem to ponowne podawanie zasilania po otwarciu klapki gripa.
    W momencie przesunięcia zatrzasku grip odcina napięcie a po jego zwolnieniu i dalszym otwarciu podaje spowrotem (zapala się dioda)
    Niby da się z tym zyć ale jest to denerwujące. NIe znalzlem zadnego czujnika, wiecie moze gdzie jest umiejscowiony ?

2 problem to nie otwierająca się lampa, pojawilo się to wczoraj. Mechnizm pstryka ale lampa się nie podnoci.
    Wlasnie przeczytałem ze winien moze być zabrudzony czujnik w stopce.
    Mam nadzieję że to to...
    Pozdrawiam
    20D, 6D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD Zobacz posta
    Witam, mój 20D ma już 2,5 roku więc pojawiaja się drobne dolegliwosci zwiazane wszędzie wchodzącym kurzem.
    Pierwszy problem to ponowne podawanie zasilania po otwarciu klapki gripa.
    W momencie przesunięcia zatrzasku grip odcina napięcie a po jego zwolnieniu i dalszym otwarciu podaje spowrotem (zapala się dioda)
    Niby da się z tym zyć ale jest to denerwujące. NIe znalzlem zadnego czujnika, wiecie moze gdzie jest umiejscowiony ?
    W zatrzasku. Kiedy klapka zamknieta to zatrzask przesuniety maks do lewej wykrywa zamknieta klapke. Gdy otwarta to zatrzask nie jest maks do lewej.

2 problem to nie otwierająca się lampa, pojawilo się to wczoraj. Mechnizm pstryka ale lampa się nie podnoci.
    Wlasnie przeczytałem ze winien moze być zabrudzony czujnik w stopce.
    Mam nadzieję że to to...
    A na Żytniej co powiedzieli? Ekspertyza jest darmowa a ty z Warszawy wiec czemu tam nie pojechales jeszcze?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

lampa zaczęła się otwierać.... więc jeden kłopot z glowy.

mój zatrzask cofa się całkowiecie i ponownie wlącza zasilanie więc czekam mnie Żytnia
    Ostatnio edytowane przez TomekD ; 20-06-2007 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost
    20D, 6D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD Zobacz posta
    mój zatrzask cofa się całkowiecie i ponownie wlącza zasilanie więc czekam mnie Żytnia
    Pewnie sprezynka sie wyrobila. Warta 5 zl ale dolicza pewnie ze 100zl za robocizne

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A dlaczego nie rozkręcisz gripa i nie sprawdzisz co się stało? To sprawa mechaniczna i tyle. Może faktycznie gdzieś tam brudzik się dostał.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów