Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: negatyw do crossa

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja w Krośnie wywołuje za 4 zł. tzn wywoływałem bo teraz sam to robię - jestem na naukach u diodaka w fotojokerze masz po 9 zł bodajże wywołanie B&W a skan po 55 gr.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

o wiele ciekawiej wychodzi slajd wołany jako negatyw. Mamy wtedy chłodniejsze kolory, dominantę zieleni i niebieskiego. Negatyw wołany w E-6 Będzie zazwyczaj ciepły, wręcz żółto czerwony tak jak pisał minek. Trzeba pamiętać że przy crossie rośnie też kontrastowość, więc niskoczułe slajdy będą już skrajnie kontrastowe, przy ostrym świetle mogą nawet zanikać szczegóły w światłach i cieniach. Tak miałem z velvią50. Można zatem sobie robić spokojnie na średnio i wyskokoczułych, bez obaw o nasycenie i kontrast, a zazwyczaj wygodniej przy wyższym iso.

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no ja wywołuje slajd za 10 zł, jeżeli ktoś chce więc powiedzmy film za 5 zł plus wołanie to 15 zł. a najtańszy slajd to jakieś 15 zł plus wołanie. tańszego wołania slajdu chyba się nie znajdzie, ale sam slajd można też taniej kupić - jakiś przeterminowany, np. w foto-hurcie w Rzeszowie za 3 zł.
    A więc to Ty wykupujesz mi sprzed nosa wszystkie przeterminowane rodzynki ARGHH!!!!

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ostatnio tak 5 trixów kodaka kupiłem - data do czerwca tego roku hehe, po 3 zł
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów