"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
teoretycznie miałby nowy... ale itak bym 10000X wolał CAnona!
No jasne, to forum tej marki, i mimo że nie mam jeszcze odpowiedniej wiedzy o Canonie to zaufanie jest
Ale o k10 teraz glosno, szkiel niby nie duzo, ale z drugiej strony nie planuje wielu miec. Teraz chcialbym jakis duzy zoomik i jakies ptaszki na łące/w lesie![]()
To nie o to chodzi, że to forum "jedynie słusznej marki". K10D jest bardzo fajnym aparatem tyle, że problem nie polega na tym żeby kupić sobie najbardziej modną/czadową/fajną etc. puszkę tylko /bez obrazy/ umieć z niej korzystać - znać ograniczenia i wady.
Co do obiektywu to musiałeś trafić na jakąś paść. Jak mogę jeszcze zrozumieć, że nie jest tytanem ostrości (choć ja nie narzekam) tak pod względem kolorystki i kontrastu jest L-ką "z całą gębą".
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak kupiłeś lustrzankę, to juz nigdy nie będziesz miał spokoju. Z wiecznymi pytniami typu "co kupić, czy obiektyw który kupiłem jest ostry....." musisz nauczyć się żyć. Ja jeszcze nie biorę Deprimu, ale jest wielu na forum, którym do tego chyba niedaleko. A jak zaczniesz focić cegły, to po tobie. he he
chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF![]()
![]()
:rolleyes:
Jeśli chodzi o sprawy co kupić, za ile, to wszystko zależy od tego ile będe w przyszłości zarabiać (dopiero 17lat)
Ale fotografie traktuje jako hobby i sprawia mi raczej przyjemność niż nerwy
Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam
Mateusz
30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen
- Chyba, że uważnie przeczyta instrukcję puszki...
Polecam też robić dużo zdjeć i długo bawić się nimi (RAW) w DPP. - Chyba najkrótsza droga do zrozumienia o co w tym wszystkim chodzi. ;-)
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Kiepsko z rawem, mam ograniczony dostęp do czytnika niestety