Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 30D z kitem 17-85 czy tylko body i .... ?

uplift
    Guest

Domyślnie 30D z kitem 17-85 czy tylko body i .... ?

Witam i pozdrawiam wszystkich Canonierów,
    kilka dni temu padł wybór na 30D. Lecz pojawił się problem : z kitem 17-85 czy tylko body i .... - no właśnie i jakie szkło? Naczytałem sie testów C 17-85 Natomiast proszę użytkowników tego zestawu o opinie jak spisuje się w praktyce.
    Alternatywne szkło niezależnych producentów o podobnym zakresie - które polecacie.
    Dzięki za pomoc

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Z niezależnych producentów tylko i wyłącznie Tamron 17-50/2,8
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 17-06-2007 o 12:18
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

uplift
    Guest

Domyślnie

Richie,
    czy ten obiektyw jest "powtarzalny" ? Niektóre obiektywy różnie współpracują w zależności od egzemplarza.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uplift Zobacz posta
    Richie,
    czy ten obiektyw jest "powtarzalny" ? Niektóre obiektywy różnie współpracują w zależności od egzemplarza.

Z powtarzalnością jest gorzej ale polecam zakup u Cichego z forum.Wybierze ostrą sztukę i bedzie ok.Ja jeźdzę do niego osobiście i sprawdzam na miejscu.Kolega jest wyrozumiały i nie robi problemów.Ja osobiscie polecam kupno u niego.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uplift Zobacz posta
    Witam i pozdrawiam wszystkich Canonierów,
    kilka dni temu padł wybór na 30D. Lecz pojawił się problem : z kitem 17-85 czy tylko body i .... - no właśnie i jakie szkło? Naczytałem sie testów C 17-85 Natomiast proszę użytkowników tego zestawu o opinie jak spisuje się w praktyce.
    Alternatywne szkło niezależnych producentów o podobnym zakresie - które polecacie.
    Dzięki za pomoc
    Kolego pierwsze pytanie jak długo fotografujesz.. Bo jeśli zaczynasz to kupowanie L-ek itp nie ma sensu. Jeśli zaczynasz a nie będziesz robił jakiś "ogromnych odbitek" 17-85 wystarczy. Jeśli jesteś bardzo zaawansowany a chcesz uniewersalne szkło to 24-105.. Jak widzisz rozpiętość cenowa bardzo duża. Musisz przybliżyć do czego ci potrzene itp
    17-50 też napewno godne polecenia..

uplift
    Guest

Domyślnie

Fotografuję naście lat, na L-ki mnie nie stać, potrzebuję uniwersalnego zoomu, ostrego. W 17-85 trochę zaskakują mnie testy ( np. winietowanie, rozmycie na brzegach ) na plus przemawia aktualna cena z cash backiem, dlatego ważne są dla mnie opinie użytkowników tego zestawu

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co do 17-75 to bardzo odradzam. tamron 17-50 duuuuuuuuuuuuuuzo lepszy w kazdym wzgledzie no moze za wyjatkiem AF. Co do budowy Tamrona moze nie wyglada nienajepiej ale po roku uzytkowania sprzedalem jako "jak nowy".
    17-85 jak testowalem to w zasadzie na zadnej przeslonie przynajmniej u mnie nie dawal ostrych obrazow. bardzo sie zawiodlem.juz mysle ze sigma 17-70 moze byc lepsza choc nie probowalem. jedynym usprawiedliwieniem do kupienia 17-85 jest ostatnia casch back. po niej to szklo nabiera prawdziwej wartosci.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem. co do pytania to czytalem duzo o obiektywach w tej cenia i prawie wszedzie polecaja zamiast 17-85 obiektyw tamrona 17-50 albo sigme 17-70. tamron ma stale swiatlo i ja zamierzam go kupic m.in. z tego powodu. no ale to moje zdanie.

Uzależniony

Domyślnie

jeśli z kitem 17-85 is to nie jest zły pomyśł. W komplecie dużo taniej wychodzi niz sam osobno kupiony. Robie nim zdjęcia, głównie krajobrazy i reporterkę i doskonale się sprawdza. Jakość jest ok. W tej cenie bardzo ok. I stabilizacja dużo pomaga czasami. Polecam.

Początki nałogu

Domyślnie

Miałem 17-85 z 20D przez pół roku i nie polecam tego szkła. AF i zakres świetny, IS raczej mało przydatne dla tych ogniskowych, a optyka mocno średnia. W cenie zblizonej do 1kzł nie jest zły (ja swego czasu sprzedałem mój uzywany za 1500 !!!), ja jednak wolałem Tamrona 28-75 od Cichego i polecam to szkło.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów