Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: liczba folderow/ liczba plikow

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    (....)
    PS2. Po co robić zdjęcia cały dzień bez karty??
    Jak to po co ? Żeby migawka klapała .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gigi
    Guest

Domyślnie

robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gigi Zobacz posta
    robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.
    ta opcja powinna ci skasować też liczbę folderów.. a jak nie skasuje to auto reset i wyczyść kartę w komputerze, a jak nie to poszukaj na forum jak pisałem wcześniej, jest dokładny "przepis" na reset tej wartości..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

gigi
    Guest

Domyślnie

a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??
    Nie da się oprócz korpusów serii 1. Niższe modele tylko w serwisie..
    Podaję od razu odpowiedź na nastepne pytanie, które masz zamiar zadać:
    "nie, nikt nie ma programu serwisowego którego używają na Żytniej w serwisie"..

I jeszcze jeden przydatny adres, zapoznanie się z nim może być bardzo pomocne:
    http://tinyurl.com/fo4w

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=18974

gigi
    Guest

Domyślnie

czyli musze miec czytnik kart, naszczescie kilka dni temu znajomy zamowil sobie na allegro i niebawem mu przyjdzie to zobacze czy dam rade skasowac liczbe katalogow(folderow)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja znalazlem taki post na innym forum :
    "Zrob probne zdjecie i zobacz je w exif viewer na linii
    Unknown (0093)3,9: 18,0,XXXXX,0,0,0,65535,65535,0
    gdzie XXXXXXX przedstawia ilosc zdjec dziala z eos 1D mark II N z 30D mialem troche wiecej problemow trzeba liczbe XXXXXX przekalkulowac najpierw zrob kilka fotek i powiedz jak zmieniaja sie wartos XXXXXXXX "

moze to jest sposob, ale ja to zileony jestem juz na ty poziomie chyba ze moze ktos z was to kuma.
    Ostatnio edytowane przez gigi ; 17-06-2007 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    ja znalazlem taki post na innym forum :
    "Zrob probne zdjecie i zobacz je w exif viewer na linii
    Unknown (0093)3,9: 18,0,XXXXX,0,0,0,65535,65535,0
    gdzie XXXXXXX przedstawia ilosc zdjec dziala z eos 1D mark II N z 30D mialem troche wiecej problemow trzeba liczbe XXXXXX przekalkulowac najpierw zrob kilka fotek i powiedz jak zmieniaja sie wartos XXXXXXXX "

moze to jest sposob, ale ja to zileony jestem juz na ty poziomie chyba ze moze ktos z was to kuma.
    No oczywiście że z 1D mkIIn będzie działać, bo jak było wyżej napisane w przypadku jedynek da sie odczytać przebieg bez serwisu i czywiście, że w 30D będzie więcej problemów => efektywnie ich liczba dążyć będzie ku nieskończoności co spowoduje, że i tak chcąc odczytać tę informację (ze stuprocentową pewnością wyniku) będziesz się musiał udać do serwisu :rolleyes:. Ale dywagować zawsze można.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów