Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: liczba folderow/ liczba plikow

gigi
    Guest

Domyślnie liczba folderow/ liczba plikow

kupilem sobie kilka dni temu canona 30D nowego ze sklepu i klikalem zdjecia przez 1 dzien bez karty, tak poprostu, 2 dni potem kupilem karte CF sandisca. zrobilem kilka zdjec i w opcji inf mam numwe w gornym prawym rogu 432-0116. czy to nie dziwne ze liczba folderow jest juz taka duza? nie formatowalem kart na poczatku i nie wiem czy to wina karty czy aparatu, ktory moze byl juz wczesniej uzywany?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze ktos wie jak sprawdzic ilosc klapniec migawki w 30D?? bylbym bardzo wdzieczny. moge przeslac zdjecie na maila to moze ktos luknie w exifie jakos jak umie.
    aha zauwazylem przed chwila ze jak robie zdjecia bez karty pamieci i potem jak wloze ja spowrotem to liczba folderow zwieksza sie o liczbe zrobionych zdjec bez karty , czyli te 432 foldery to moze testowanie aparatu przed zakuopem w sklepie bez karty??
    pomozcie pleaseeeeeeee!!
    Ostatnio edytowane przez gigi ; 17-06-2007 o 00:44 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Liczbą folderów się nie przejmuj - aparat przyjmuje ich liczbę z karty która była wkładana - jak ktoś włożył kartę na której były zdjęcia z innego aparatu to ten egzemplarz przyjął numerację z tamtej karty.. w menu jest opcja kasowania licznika, a w ogóle to witamy na forum i proszimy o zapoznanie się z opcją szukaj

Pozdr
    Artur

PS1. Aha i nie ma możliwości (oprócz serwisu) - sprawdzenia ilości klapnięć migawki w 30D
    PS2. Po co robić zdjęcia cały dzień bez karty??
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    też mnie to najbardziej zdziwiło w całym poście.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    (....)
    Jak to po co ? Żeby migawka klapała .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gigi
    Guest

Domyślnie

robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gigi Zobacz posta
    robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.
    ta opcja powinna ci skasować też liczbę folderów.. a jak nie skasuje to auto reset i wyczyść kartę w komputerze, a jak nie to poszukaj na forum jak pisałem wcześniej, jest dokładny "przepis" na reset tej wartości..

Pozdr
    Artur

gigi
    Guest

Domyślnie

a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??

Miasto
    Kielce

Domyślnie

a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??
    Nie da się oprócz korpusów serii 1. Niższe modele tylko w serwisie..
    Podaję od razu odpowiedź na nastepne pytanie, które masz zamiar zadać:
    "nie, nikt nie ma programu serwisowego którego używają na Żytniej w serwisie"..

I jeszcze jeden przydatny adres, zapoznanie się z nim może być bardzo pomocne:
    http://tinyurl.com/fo4w

Pozdrawiam
    Artur

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=18974

gigi
    Guest

Domyślnie

czyli musze miec czytnik kart, naszczescie kilka dni temu znajomy zamowil sobie na allegro i niebawem mu przyjdzie to zobacze czy dam rade skasowac liczbe katalogow(folderow)
    ja znalazlem taki post na innym forum :
    "Zrob probne zdjecie i zobacz je w exif viewer na linii
    Unknown (0093)3,9: 18,0,XXXXX,0,0,0,65535,65535,0
    gdzie XXXXXXX przedstawia ilosc zdjec dziala z eos 1D mark II N z 30D mialem troche wiecej problemow trzeba liczbe XXXXXX przekalkulowac najpierw zrob kilka fotek i powiedz jak zmieniaja sie wartos XXXXXXXX "

moze to jest sposob, ale ja to zileony jestem juz na ty poziomie chyba ze moze ktos z was to kuma.
    Ostatnio edytowane przez gigi ; 17-06-2007 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów