Premislaus daj jakiś kontakt na PW to spotkamy się i podepniemy moją 430EX, i sprawdzimy czy dalej są opisane przez Ciebie dolegliwości.
Pozdrawiam,
Jurek
Premislaus daj jakiś kontakt na PW to spotkamy się i podepniemy moją 430EX, i sprawdzimy czy dalej są opisane przez Ciebie dolegliwości.
Pozdrawiam,
Jurek
Nex :cool:
Pozdrawiam,
Jurek.
Miałem 2 razy tak samo, przysiąłbym że niczego nie dotykałem, i w pewnym
momencie robiła się ok. 1-2 sek. dyskoteka.Do tej pory nie wiem dlaczego.
I.
widze ze odgrzebalem ten temat, ale i u mnie byla podobna sytuacja. Do tej pory nie wiem co bylo, ale przeczyscilem styki w stopce aparatu i jak na razie nie blyska samoczynnie. Nie wiem tylko czy to zbieg okolicznosci, czy powodem byly zanieczyszczone sttyki na stopce aparatu.
Też to mam. Pstrykam z lampą średnio co drugi dzień i ok. raz na miesiąc-dwa mam jednosekundową dyskotekę.
Potwierdzam u mnie też czasami samoistnie błyska.
imho przypadkowo naciskacie przycisk podglądu GO i uwalniacie błysk modelujący (dyskoteka). Też kiedyś gotów byłem glowe dac że niczego nie dotykałem do czasu gdy się na tym złapałem, świadomy co to spowodowało. od tej pory czasem też się zdarzy
W Canonie 400D, przy zdjęciach pionowych, czasami błyska, ponieważ kciuk niechcący naciska na przycisk (*) blokada ekspozycji.
Na początku użytkowania, nie wiedziałem "co jest grane".
miałem to samo, należy mocno docisnąć lampę w sanki.
U mnie tak samo, robię eos 5,. niczym nie przejmuj się tylko pstrykaj.
pozd.grzesiek