Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: konwerter do obiektywu

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie konwerter do obiektywu

Prosze o pomoc,chodzi mi o to czy do obiektywu canon 75-300 is usm lub Sigma 70-300 (4-5,6) mozna dopiac konwerter i jaki?.Interesuje mnnie opinia na temat Sigmy 300 f.4 APO lub Canona EF 300 f.4 L usm.Czy wspolpracuja z konwerterem i jaki ewentualnie mozna zastosowac? Slyszalem ze konwerter mozna dopiac tylko do obiektywow klasy L. Slonka Jezeli w pytaniu wystapilv blad to sory ale jestem nowy i dopiero zaczynam. Slolnka

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Re: konwerter do obiektywu

Cytat Zamieszczone przez slonkaap
    Prosze o pomoc,chodzi mi o to czy do obiektywu canon 75-300 is usm lub Sigma 70-300 (4-5,6) mozna dopiac konwerter i jaki?.Interesuje mnnie opinia na temat Sigmy 300 f.4 APO lub Canona EF 300 f.4 L usm.Czy wspolpracuja z konwerterem i jaki ewentualnie mozna zastosowac? Slyszalem ze konwerter mozna dopiac tylko do obiektywow klasy L. Slonka Jezeli w pytaniu wystapilv blad to sory ale jestem nowy i dopiero zaczynam. Slolnka
    Generalnie Canon'owskie telekonwertery da się dopiąć tylko do L-ek.
    Inne (firm niezależnych) - generalnie do wszystkich. Do pierwszych dwóch jakiś tam konwerter dopiąć się da, ale nie ma to żadnego sensu bo AF działać nie będzie (konwertery zmniejszają jasność zestawu) a poza tym bez konwertera to już są denka od słoika...

EF300f4L jest już od jakiegoś czasu nieprodukowany i jest to bardzo dobre szkło (obecnie produkowana wersja z IS zresztą też), konwerter Canona można podpiąć, ale w większości korpusów AF będzie działał tylko z konwerterem 1.4x bo z 2x będzie już za ciemno...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów