Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: #45 Light-ring domowej roboty za 110 zl

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szamanus Zobacz posta
    a ja mam takie glupie pytanko
    z jakimi ustawieniami aparatu robi sie zdjecia przy tym light ringu bo gdy oswietlam jakas osobe to wychodza mi zolte zdjecia.
    Nalezy balans bieli (white balance) ustawic na swiatlo zarowe (tungsten light), symbol to zarowka.

Jeszcze lepszym sposobem jest ustawienie swojego balansu za pomoca opcji "custom WB" (uzycie opisane jest w instrukcji). A najlepiej polaczyc powyzsze oraz robic foty w rawach, dzieki ktorym nawet jesli balans nam sie nie spodoba mozna go bedzie pozniej poprawic przy obrobce.

Btw. To jest dzial moderowany. Napisanie postow kilka razy nie spowoduje ze pojawia sie szybciej.
    ...

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

Zgadzam sie z Kuchatkiem - Custom WB+RAW to najlepsze rozwiazanie dla zabawy z RingLight-em. Sam mam takie cudo z zarowkami 100W w liszbie 12 sztuk - mimo wszystko nie daja jakiegos rewelacyjnego swiatla i przy ISO 100 mam dosc krotkie czasy - jednak efekty sa jak najbardziej zadowalajace.
    Jednak to ustrojstwo ma jedna - a wlasciwie dwie wady:
    pierwsza z nich to wydzielane cieplo - jest strasznie goraco od tych zarowek - dobrze, ze ringlighta nie uzywa sie zbyt dlugo
    Druga wada to niestety pobor pradu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kchmielu Zobacz posta
    Jednak to ustrojstwo ma jedna - a wlasciwie dwie wady:
    pierwsza z nich to wydzielane cieplo - jest strasznie goraco od tych zarowek - dobrze, ze ringlighta nie uzywa sie zbyt dlugo
    Druga wada to niestety pobor pradu...
    -nie można i nie da się w kierunku ringflasha długo patrzeć

Gdy wypróbowywałem go na sobie miałem zamknięte oczy i moment przed długimk piiiiip otwierałem Daje to fajny efekt dużych oczu i źrenic.

Ale ostatnio nie mam na nic czasu.
    Kurde, może by się z tej roboty zwolnić? :grin: :wink:

Coś już napisał Awatar kamilos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy fotki z tematu gdzieś zniknely czy tylko ja ich nie widzę?

Uprawnienia umieszczania postów