Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: #45 Light-ring domowej roboty za 110 zl

Mieszany widok

Domyślnie

Ok. Jak tylko bede po egzaminach to odpale co "cus" i zaczne zapraszac rodzine i sasiadow na solarium

A foto konstrukcji postaram sie wstawic jak tylko bede mial chwile...

P.S. Na tym solarium z ringflasha to moglby byc niezly interes, i zwróciło by sie za prad :"D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy przy takim oświetleniu da się uniknąć tej aureolki w oczach. Mnie ona niezbyt się podoba.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosiaa Zobacz posta
    A czy przy takim oświetleniu da się uniknąć tej aureolki w oczach. Mnie ona niezbyt się podoba.
    Mozna przed zarowkami zamontować okrag z mlecznej plexi. Pomoze rozproszyc i zmiekczyc swiatlo ale tez... troche go zabierze.
    podpis...

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Fajna rzecz. Podsuwa mi pomysl na cos podobnego tylko mniejszego i montowanego na obiektywie, do makro... hmmm trzeba pomyslec
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Domyślnie

Widziałem gdzieś w internecie takie samoróbki zakładane na obiektyw, z dużych diód lub przez oswietlane przez wbudowany flash (efekt bez aureolki. Postaram sie poszukac...

Taka duża melczna plexi to nie taki mały wydatek.
    Ja w niedalekim czasie spróbuje trochę prościej:
    -duże pudło od TV (rozmiarów ringflasha), z wycietym spodem; jak nie znajde to posklejam mniejsze i pomaluje
    -bialy materiał naciagnięty na jedną stronę.

...jak zrobie to zapodam fotki. A te obiecane wczesniej postaram sie jeszcze dzis wstawić.

Pzdr.

EDIT: Oto obiecane zdęcia...

Ten zielonkawy materiał pod ringflashem to namiot, który został tam umieszczony jedynie w celach wizualizacyjnych, ufff...
    Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 04-07-2007 o 18:40

Coś już napisał

Domyślnie

Lampa pierścieniowa na flash kosztuje 360 zł. Do macro chyba jednak będzie lepsza. Ma pełną automatykę i jest bardzo poręczna. Nie trzeba od razu kupować tej canona za 2000zł...

http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=904

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

CamelXP: Na alledrogo widziałem taką samoróbkę do macro http://allegro.pl/item208175774_lamp...akro_58mm.html. Pomysł wydaje się ciekawy

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matmak Zobacz posta
    CamelXP: Na alledrogo widziałem taką samoróbkę do macro http://allegro.pl/item208175774_lamp...akro_58mm.html. Pomysł wydaje się ciekawy
    hmm to tanio nie jest. musze odswierzyc znajomosc z paniami ze sklepu z elektronika
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie rozstrzygnę tego sporu, a chyba warto. Przy czym czytając powyższą wypowiedź Cyborga nie widzę nigdzie jej sprzeczności z wypowiedzią mruczka (dlatego nie wiem po co ta "bzdura")
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Nie rozstrzygnę tego sporu, a chyba warto. Przy czym czytając powyższą wypowiedź Cyborga nie widzę nigdzie jej sprzeczności z wypowiedzią mruczka (dlatego nie wiem po co ta "bzdura")
    Też nie rozstrzygnę i też chętnie bym się dowiedział, ale sprzeczność widzę, wg Mruczka istotna jest liczba źródeł światła a wg Cyborga nie (tzn, dwie lampy po 100 dają: wg Cyborga tyle światła co jedna 200, a wg Mruczka tyle co jedna 280)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów